Στραμμένη στην Κύπρο η προσοχή της ευρωζώνης

Στην Κύπρο θα κτυπάει η καρδιά της ευρωζώνης την ερχόμενη βδομάδα, καθώς σύσσωμoι οι διοικητές των Κεντρικών Τραπεζών και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θα βρεθούν στη χώρα μας για διήμερη συνεδρίαση.

Με επικεφαλής την πρόεδρο της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ θα συνεδριάσουν για δύο μέρες στην Κύπρο και θα καταπιαστούν με διάφορα θέματα που απασχολούν την ευρωπαϊκή οικονομία.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για κανονική συνεδρία της ΕΚΤ-αλλά όχι νομισματικής πολιτικής, άρα δεν θα υπάρξει η καθιερωμένη ανακοίνωση ή διάσκεψη Τύπου- η οποία θα διεξαχθεί εκτός Φρανκφούρτη. Η επιλογή της Κύπρου έγινε μετά από πρόσκληση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Κωνσταντίνου Ηροδότου.

Υπενθυμίζεται πως είναι η δεύτερη φορά μέσα στο 2022 που η πρόεδρος της ΕΚΤ θα βρεθεί στην Κύπρο. Είχε προηγηθεί η επίσκεψη της τον περασμένο Μάρτιο μετά από πρόσκληση του Κ. Ηροδότου κατά την οποία είχε συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο. Μάλιστα, τότε η Κρ. Λαγκάρντ φρόντισε να διαμηνύσει πως μπορεί η Κύπρος να βρίσκεται γεωγραφικά στο άκρο της Ευρώπης, αλλά στην πραγματικότητα βρίσκεται στον πυρήνα της.

Διαβάστε εδώ:

Η συνεδρία του Δ.Σ. δημοσιοποιήθηκε αρχικά στην ιστοσελίδα της ΕΚΤ https://www.ecb.europa.eu/press/calendars/mgcgc/html/index.en.html ενώ ακολούθως η Κρ. Λαγκάρντ μέσα από τον λογαριασμό της στο Twitter γνωστοποίησε πως η συνεδρία θα διεξαχθεί την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου και την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου.

 

Η συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου στην Κύπρο έρχεται σε μία περίοδο με πολλές προκλήσεις για την ευρωπαϊκή οικονομία κατά την οποία ο ρόλος και οι αποφάσεις της ΕΚΤ για συγκράτηση του πληθωρισμού είναι καθοριστικής σημασίας. Για την Κύπρο και το χρηματοοικονομικό σύστημα της χώρας, αποτελεί άλλη μία ψήφο εμπιστοσύνης στο υψηλότερο επίπεδο.

Δειτε Επισης

Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία