Στήνουν κοινό μέτωπο καταθέτες Λαϊκής και κάτοχοι αξιογράφων

Δελτίο Τύπου  25/09/2022 20:07
Στήνουν κοινό μέτωπο καταθέτες Λαϊκής και κάτοχοι αξιογράφων

Στήνουν κοινό μέτωπο καταθέτες Λαϊκής και κάτοχοι αξιογράφων

Δελτίο Τύπου  25/09/2022 20:07

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη οι Σύνδεσμοι ΣΥΚΑΛΑ (Σύνδεσμος Καταθετών Λαϊκής) και ΣΥΚΑΤΑ (Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων), ανακοίνωσαν την δημιουργία στρατηγικής συμμαχίας, που θα βασίζεται σε τρεις άξονες που περιέχουν κοινά στοιχεία και κοινές προκλήσεις για τους δύο συνδέσμους.

Αυτοί οι τρεις πυλώνες είναι οι ακόλουθοι:

  • Ταμείο Αλληλεγγύης: Προικοδότηση και εκταμίευση σε ότι αφορά το Ταμείο Αλληλεγγύης που μετά από τέσσερα χρόνια λειτουργίας, κανένας δεν έχει επωφεληθεί, έστω με μια πρώτη εκταμίευση.
  • Δικαστικές Αποφάσεις: Οι Δικαστικές αγωγές που έχουμε καταχωρίσει όχι μόνο έχουν καθυστερήσει υπέρμετρα να εκδικαστούν, όχι μόνο δεν απονέμεται, κατά την γνώμη μας, δικαιοσύνη, αλλά τα Δικαστήρια επιδικάζουν και από πάνω έξοδα πληρωτέα από ανθρώπους (τους ενάγοντες) οι οποίοι καταταλαιπωρηθήκαν, αρρώστησαν, κάποιοι πέθαναν, κάποιοι αυτοκτόνησαν.
  • Προεδρικές Εκλογές: Επαφές με υποψήφιους για την Προεδρία της Δημοκρατίας και απόφαση για το ποιος θα στηριχθεί.

Για αποφυγή οποιασδήποτε ενδεχόμενης παρερμηνείας διευκρινίζεται ότι δεν διαλύονται οι δύο σύνδεσμοι για να γίνει ένας τρίτος.

Οι δύο Σύνδεσμοι θα διατηρήσουν την αυτονομία και αυτοτέλεια τους, αφού τα αντικείμενα των αγώνων τους δεν είναι ακριβώς τα ίδια και η ειδίκευση που απέκτησε ο κάθε σύνδεσμος στο αντικείμενο του, είναι στοιχείο αναντικατάστατο.

Στην πορεία πρακτικής εφαρμογής της προαναφερθείσας στρατηγικής συμμαχίας,  εκφράζεται η βεβαιότητα ότι θα προκύψουν επιπρόσθετα κοινά στοιχεία και προκλήσεις τα οποία θα τύχουν κοινού χειρισμού από τους συνδέσμους.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας