Χοντραίνει το παιχνίδι η ΕΤΥΚ- Γιατί προειδοποιεί με ποινικές αγωγές

Αποφασισμένη να οδηγήσει στα άκρα την συγκρουσιακή πορεία που επέλεξε έναντι της  Ελληνικής Τράπεζας εμφανίζεται η ΕΤΥΚ, στη σκιά της εξαγγελθείσας από την συντεχνία, για την ερχόμενη Τρίτη, 24ωρης απεργίας στην τράπεζα.

Η συντεχνία των τραπεζοϋπαλλήλων, σε εγκύκλιο της, ισχυρίζεται ότι βάσει καταγγελιών που της έγιναν, μέλη της έπεσαν θύματα εκφοβισμού (bullying) προκειμένου να μην συμμετέχουν στην απεργία, ενώ τονίζει πως έχει ήδη προχωρήσει σε καταγγελία προς το Υπουργείο Εργασίας και ότι το έχει καλέσει να διερευνήσει το θέμα και να λάβει άμεσα δράση.

Διαβάστε ακόμη: 

ETYK: 24ωρη προειδοποιητική απεργία την ερχόμενη Τρίτη στην Ελληνική

Ελληνική: Λυπηρή και απογοητευτική η απόφαση της ΕΤΥΚ για απεργία

Έξω φρενών με την ΕΤΥΚ ο Καρούσος-«Δεν σεβάστηκαν τη Ζέτα»

Επισημαίνοντας ότι το δικαίωμα για απεργία είναι κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα και ότι δεν έχει κανείς το δικαίωμα να εμποδίσει τα μέλη της από το να το ασκήσουν, η ΕΤΥΚ εκφράζει την ετοιμότητά της να χειριστεί άμεσα και όλες τις περιπτώσεις εκφοβισμού που ενδεχομένως προκύψουν με κάθε τρόπο, μέσω του Υπουργείου Εργασίας, μέσω του Εφόρου Συντεχνιών, αλλά και με προσωπικές ποινικές αγωγές, τόσο εναντίον των ατόμων όσο και της διοίκησης της τράπεζας.

«Υπάρχουν σοβαρότατες ποινικές ευθύνες για αυτούς που εκφοβίζουν συναδέλφους», αναφέρει, «και να είσαστε σίγουροι ότι η οργάνωσή μας θα φροντίσει με κάθε τρόπο, οι παραβάτες να υποστούν τις συνέπειες των πράξεων τους».

Καταλήγοντας, η συντεχνία καλεί τα μέλη της που ενδεχομένως πέσουν θύμα άμεσου ή έμμεσου εκφοβισμού, να προχωρούν αμέσως σε καταγγελία προς την οργάνωση, ώστε οι περιπτώσεις αυτές να τύχουν άμεσου και αποτελεσματικού χειρισμού.

Η έκκληση Αβέρωφ 

Στο μεταξύ, έκκληση στην ΕΤΥΚ να αναστείλει τα απεργιακά μέτρα και στη διεύθυνση της Ελληνικής Τράπεζας να αναστείλει την απόφαση για απολύσεις, και να προσέλθουν σε εποικοδομητικό διάλογο κάτω από το θεσμοθετημένο πλαίσιο του Υπουργείου Εργασίας, απηύθυνε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου. 

Όπως τόνισε ο κ. Νεοφύτου, σε μια περίοδο που ήδη βιώνουμε και στη χώρα μας τις επιπτώσεις μια τρίτης διεθνούς και μάλιστα πολλαπλής κρίσης, είναι αδήριτη η ανάγκη διατήρησης της εργασιακής ειρήνης και της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

Η δέσμευση της Ελληνικής 

Η Ελληνική Τράπεζα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ευχαριστεί τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ για την ουσιαστική, όπως την χαρακτηρίζει, παρέμβασή του για την διατήρηση της εργατικής ειρήνης.

Παράλλληλα, επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της για συζήτηση, μέσω των θεσμοθετημένων διαδικασιών του Υπουργείου Εργασίας, όλων των ανοιχτών ζητημάτων  σε πνεύμα συνδιαλλαγής, διαφάνειας και συνεργασίας προς όφελος της τράπεζας, των εργαζομένων και όλων των εμπλεκόμενων μερών, αποφεύγοντας την αχρείαστη και επιζήμια αντιπαράθεση.

«Στόχος μας είναι μια κατάληξη που θα διαφυλάξει έναν υγιή και εύρωστο οργανισμό για το μέλλον», υπογραμμίζει. 

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)