Ελληνική: Λυπηρή και απογοητευτική η απόφαση της ΕΤΥΚ για απεργία

InBusinessNews  25/05/2022 12:29
Ελληνική: Λυπηρή και απογοητευτική η απόφαση της ΕΤΥΚ για απεργία

Ελληνική: Λυπηρή και απογοητευτική η απόφαση της ΕΤΥΚ για απεργία

InBusinessNews  25/05/2022 12:29

Στην αντεπίθεση περνά η Ελληνική Τράπεζα στον απόηχο της απόφασης της ΕΤΥΚ να προχωρήσει σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία την προσεχή Τρίτη.

Η Ελληνική Τράπεζα, τοποθετούμενη επί της αιφνίδιας απόφασης της συντεχνίας των τραπεζοϋπαλλήλων να προχωρήσει σε απεργιακά μέτρα μεσούσης της μεσολαβητικής διαδικασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, την χαρακτηρίζει ως λυπηρή και απογοητευτική.

Διαβάστε ακόμη: 

Όπως τονίζει η Ελληνική Τράπεζα, μια τέτοια απόφαση σε αυτό το στάδιο είναι  πρόωρη και αποδεικνύει ποια πλευρά επιδιώκει τη διαπραγμάτευση και την εξεύρεση μιας λύσης με καλή πίστη και ποια πλευρά προσπαθεί να επιβληθεί με ενέργειες που αντιβαίνουν του Κώδικα Εργασιακών Σχέσεων και της ηθικής πρακτικής και συμπεριφοράς των εργασιακών σχέσεων.

«Τα απεργιακά μέτρα που έχουν ανακοινωθεί», τονίζει η Ελληνική, «είναι επιζήμια για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και θα προκαλέσουν περαιτέρω αναστάτωση στο τραπεζικό μας σύστημα και στην οικονομία της χώρας, η οποία ήδη αντιμετωπίζει εξαιρετικές προκλήσεις λόγω της αστάθειας που επικρατεί παγκοσμίως».

Η τράπεζα επαναλαμβάνει για ακόμα μια φορά την πρόθεση και τη δέσμευσή της να συζητήσει όλα τα ανοιχτά και εκκρεμή ζητήματα, με στόχο την εξεύρεση μιας μέσης λύσης σε πνεύμα συνδιαλλαγής, διαφάνειας και συνεργασίας προς όφελος της Τράπεζας, των εργαζομένων και όλων των εμπλεκόμενων μερών, αποφεύγοντας την αχρείαστη και επιζήμια αντιπαράθεση. «Τα προβλήματα», υπογραμμίζει, «επιλύονται με εποικοδομητικό διάλογο και όχι με μονομερή και προκλητικά μέτρα».

Καταλήγοντας, η Ελληνική Τράπεζα εκφράζει την ειλικρινή της ελπίδα ότι η ΕΤΥΚ θα επανεξετάσει την απόφασή της και θα προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για μια νέα συλλογική σύμβαση που θα διαφυλάξει έναν υγιή και εύρωστο οργανισμό για το μέλλον.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας