Σε τροχιά αναδιοργάνωσης η Κεντρική Τράπεζα-Η συμφωνία με ΕΤΥΚ

InBusinessNews  20/01/2022 13:34
Σε τροχιά αναδιοργάνωσης η Κεντρική Τράπεζα-Η συμφωνία με ΕΤΥΚ

Σε τροχιά αναδιοργάνωσης η Κεντρική Τράπεζα-Η συμφωνία με ΕΤΥΚ

InBusinessNews  20/01/2022 13:34

Ένα σημαντικό βήμα προς τον εκσυγχρονισμό και την αποτελεσματικότερη λειτουργία της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, αλλά και για την καλύτερη εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού της, αποτελεί η συμφωνία που υπεγράφη σήμερα μεταξύ του Διοικητή της ΚΤΚ Κωνσταντίνου Ηροδότου και του επίτιμου προέδρου της ΕΤΥΚ Λοίζου Χατζηκωστή για την αναδιοργάνωση της Κεντρικής Τράπεζας. 

Η συμφωνία προβλέπει μια ενιαία πυραμίδα ανέλιξης με 10 συνολικά βαθμίδες εργασίας. Στόχος είναι η ενίσχυση του ρόλου, των αρμοδιοτήτων αλλά και του επιπέδου λήψης αποφάσεων που αντιστοιχεί σε κάθε βαθμίδα. Με αυτό τον τρόπο, εκσυγχρονίζεται  ο τρόπος διοίκησης και λειτουργίας συνολικά της ΚΤΚ. 

Οι μέχρι σήμερα οργανικές ρυθμίσεις περιλάμβαναν 27 βαθμίδες εργασίας και διαφορετικές πυραμίδες ανέλιξης για το προσωπικό, και επομένως είχαν καταστεί μη αποτελεσματικές και περίπλοκες.

Διαβάστε ακόμη: 

Τα νέα εστιατόρια και στέκια της Μακαρίου

Πού έρχεται νέα υπεραγορά Lidl στη Λεμεσό (pics)

Κ. Κώστα: Αντέχουν στις προκλήσεις της πανδημίας οι ασφαλιστικές

IN Business Awards 2021: Οι υποψηφιότητες στην κατηγορία ΕΚΕ 

Οι νέες ρυθμίσεις βασίζονται σε μελέτες που διενεργήθηκαν από τους ξένους εμπειρογνώμονες RolandBerger και Promontory για την αναδιοργάνωση της Τράπεζας.

Η συμφωνία αποτελεί ορόσημο για την ΚΤΚ και αποτελεί προϊόν παραγωγικού διαλόγου με τους εκπροσώπους των εργαζομένων (ΕΤΥΚ), τους οποίους ο Διοικητής και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΤΚ ευχαρίστησαν για το γόνιμο διάλογο και τη συνεργασία.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αποτελεσματική οργάνωση της KTK και η κατάλληλη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού αποτελούν διαχρονικές προτεραιότητες του Διοικητή της ΚΤΚ από την έναρξη της θητείας του.

Προϊόν διαλόγου με τους εργαζόμενους

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο Κωνσταντίνος Ηροδότου προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 

«Με τη σημερινή συμφωνία για την αναδιοργάνωση της Κεντρικής Τράπεζας κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς τον εκσυγχρονισμό και την αποτελεσματικότερη λειτουργία της, αλλά και την καλύτερη εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού της.

Είναι πολύ σημαντικό ότι η συμφωνία αυτή είναι προϊόν διαλόγου με τους εργαζόμενους της Κεντρικής Τράπεζας και υπεγράφη σε κλίμα συνεργασίας και εμπιστοσύνης.

Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, έτσι ώστε η Κεντρική Τράπεζα να αποτελεί ένα σύγχρονο φορέα που με αποτελεσματικότητα και διαφάνεια θα συμβάλλει στην πρόοδο της κυπριακής οικονομίας και της χώρας συνολικά». 

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας