Το μέλλον του τραπεζικού τομέα στο 9ο συνέδριο Banking & Fintech Expo

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε το «9ο Banking Forum & FinTech Expo», την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia, το οποίο συγκέντρωσε πέραν των 200 συμμετεχόντων.

Ο προεδρεύων του συνεδρίου, Χρυσόστομος Κρητιώτης, Managing Director της Logicom Solutions, έκανε λόγο για την αβεβαιότητα που προκάλεσε η πανδημία η οποία αν και παραμένει, έδωσε την ευκαιρία στους τραπεζικούς οργανισμούς να μεταμορφώσουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα. Αντίστοιχα, ο  Χάρης Φλωρίδης, Division Head και Business Consultant της Logicom, αναφέρθηκε στις νέες τεχνολογίες που αναπτύσσονται αλλά και στις κυβερνοεπιθέσεις που αποτελούν την μεγαλύτερη πρόκληση για τον τραπεζικό τομέα και όχι μόνο.

Με την σειρά του ο Buckhard Eckes, Partner και  Banking and Capital Markets Leader της PwC Γερμανίας τόνισε την ανάγκη για νέες στρατηγικές που πρέπει να εφαρμόσουν οι τράπεζες προκειμένου να παραμείνουν βιώσιμες. Θα πρέπει, υπογράμμισε,  να εξελίξουν καινούργια ψηφιακά προγράμματα και να προσαρμοστούν στις νέες καταναλωτικές απαιτήσεις.

Σε πλαίσιο συζήτησης μεταξύ του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Luis de Guindos και  διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Κωνσταντίνου Ηροδότου αναφέρθηκαν οι προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα σήμερα, η ολοένα και περισσότερη χρήση της τεχνολογίας, ο ανταγωνισμός από fintech εταιρίες και τα ESG κριτήρια.

Καταληκτικά σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης αναπτύχθηκε το θέμα της σχέσης τραπεζών και Finetech εταιριών που θα βοηθήσει στο έπακρο τον τραπεζικό τομέα όπως και οι ευκαιρίες και προκλήσεις που θα συναντήσουν στο μέλλον.

Το συνέδριο παρουσίασε η Logicom Solutions με διοργανωτή την IMH.

Δειτε Επισης

Νέα αύξηση τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια τον Μάρτιο
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά