Το μέλλον του τραπεζικού τομέα στο 9ο συνέδριο Banking & Fintech Expo

Το μέλλον του τραπεζικού τομέα στο 9ο συνέδριο Banking & Fintech Expo

Το μέλλον του τραπεζικού τομέα στο 9ο συνέδριο Banking & Fintech Expo

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε το «9ο Banking Forum & FinTech Expo», την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia, το οποίο συγκέντρωσε πέραν των 200 συμμετεχόντων.

Ο προεδρεύων του συνεδρίου, Χρυσόστομος Κρητιώτης, Managing Director της Logicom Solutions, έκανε λόγο για την αβεβαιότητα που προκάλεσε η πανδημία η οποία αν και παραμένει, έδωσε την ευκαιρία στους τραπεζικούς οργανισμούς να μεταμορφώσουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα. Αντίστοιχα, ο  Χάρης Φλωρίδης, Division Head και Business Consultant της Logicom, αναφέρθηκε στις νέες τεχνολογίες που αναπτύσσονται αλλά και στις κυβερνοεπιθέσεις που αποτελούν την μεγαλύτερη πρόκληση για τον τραπεζικό τομέα και όχι μόνο.

Με την σειρά του ο Buckhard Eckes, Partner και  Banking and Capital Markets Leader της PwC Γερμανίας τόνισε την ανάγκη για νέες στρατηγικές που πρέπει να εφαρμόσουν οι τράπεζες προκειμένου να παραμείνουν βιώσιμες. Θα πρέπει, υπογράμμισε,  να εξελίξουν καινούργια ψηφιακά προγράμματα και να προσαρμοστούν στις νέες καταναλωτικές απαιτήσεις.

Σε πλαίσιο συζήτησης μεταξύ του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Luis de Guindos και  διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Κωνσταντίνου Ηροδότου αναφέρθηκαν οι προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα σήμερα, η ολοένα και περισσότερη χρήση της τεχνολογίας, ο ανταγωνισμός από fintech εταιρίες και τα ESG κριτήρια.

Καταληκτικά σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης αναπτύχθηκε το θέμα της σχέσης τραπεζών και Finetech εταιριών που θα βοηθήσει στο έπακρο τον τραπεζικό τομέα όπως και οι ευκαιρίες και προκλήσεις που θα συναντήσουν στο μέλλον.

Το συνέδριο παρουσίασε η Logicom Solutions με διοργανωτή την IMH.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας