Χάρης Φλωρίδης: Η κυβερνοασφάλεια είναι πιο σημαντική από ποτέ

InBusinessNews  08/12/2021 13:18
Χάρης Φλωρίδης: Η κυβερνοασφάλεια είναι πιο σημαντική από ποτέ

Χάρης Φλωρίδης: Η κυβερνοασφάλεια είναι πιο σημαντική από ποτέ

InBusinessNews  08/12/2021 13:18

Τη σημαντικότητα του cybersecurity εν μέσω πανδημίας αλλά και μετά από αυτή, στον τραπεζικό τομέα υπογράμμισε ο Χάρης Φλωρίδης, Division Head, Business Consulting Services στη Logicom Solutions.

Ο κ. Φλωρίδης μιλώντας για τις προκλήσεις από την πανδημία στο πλαίσιο του 9th Banking Forum & FinTech Expo, ανέφερε ότι δόθηκε η ευκαιρία για να αναπτυχθούν νέες τεχνολογίες, αλλά και πειθαρχία. Είπε ακόμη ότι αναπτύχθηκαν νέοι τρόποι επικέντρωσης όπως για παράδειγμα η εξ αποστάσεως εργασία αλλά και ότι επιταχύνθηκε η καινοτομία καθώς ήταν μία μοναδική ευκαιρία για να σκεφτούμε ξανά τις υπηρεσίες και τα προϊόντα.

Μίλησε ακόμη για το πως ο τομέας του ΙΤ διαμορφώθηκε, τονίζοντας την μεταφορά των εταιρειών σε πιο ψηφιακά μέσα, σε τεχνολογίες cloud, και σε εφαρμογές κινητών.

Αυτό οδήγησε σε περισσότερες και πιο πολύπλοκες κυβερνοεπιθέσεις, δημιουργώντας νέους τρόπους που θα ενισχύουν το cybersecurity.

Αναφέρθηκε και στα Known-knows, τις κυβερνοεπιθέσεις δηλαδή που είναι γνωστό πως γίνονται και είναι αναμενόμενες αλλά όχι το πότε θα υλοποιηθούν. Αναφέρθηκε στα known-unknow κυβερνοεπιθέσεις αλλά και στα στις unknown-unknown, με τις τελευταίες να είναι οι πιο επικίνδυνες καθώς είναι πιο νέες και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέγεθος, τη μορφή και πότε θα υλοποιηθούν.

Αυτές οι επιθέσεις επηρέασαν και επηρεάζουν τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς, όπως οι τράπεζες, σε όλο τον κόσμο.

«Ο τραπεζικός τομέας πρέπει να λειτουργήσει ολιστικά για να αντιμετωπίσει το ευρύ φάσμα των κυβερνοεπιθέσεων. Η κυβερνοασφάλεια είναι πιο σημαντική από ποτέ» είπε καταλήγοντας.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας