Ξεπάγωσαν μετά από έντεκα χρόνια οι προαγωγές στην Τράπεζα Κύπρου

Η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε σήμερα τις αναβαθμίσεις του προσωπικού της, κάτι που-όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση- αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την αναγνώριση της σκληρής τους δουλειάς, αλλά ταυτόχρονα τους δίνει τη δυνατότητα να κάνουν το επόμενο βήμα στην επαγγελματική τους καριέρα.

Πρόκειται για μία σημαντική και καθοριστική συγκυρία, καθώς η τελευταία φορά που δόθηκαν προαγωγές ήταν πριν από έντεκα χρόνια. Η τελευταία δεκαετία επέφερε πολλές αλλαγές, τόσο στη δομή όσο και στο προσωπικό, ιδιαίτερα μετά τα πρωτόγνωρα γεγονότα του 2013, ενώ η παγοποίηση στις προαγωγές που ακολούθησε, δημιούργησε όπως ήταν αναμενόμενο κενά και αδυναμίες στο οργανόγραμμα του Συγκροτήματος.

«Σήμερα, δυνατοί, αποφασισμένοι και σίγουροι για την επόμενη ημέρα κάνουμε την επόμενη κίνηση προς τα εμπρός για την εξέλιξη της Τράπεζας μας και του προσωπικού μας, καλύπτοντας ταυτόχρονα όποια κενά είχαν δημιουργηθεί», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Τράπεζας.

Σημειώνεται πως για την παραχώρηση των προαγωγών, μια δύσκολη και πολύπλοκη διαδικασία, η Τράπεζα Κύπρου βασίστηκε σε συγκεκριμένα κριτήρια, θέλοντας να διασφαλίσει πάνω απ’ όλα την αξιοκρατία και την διαφάνεια. Τα κριτήρια τα οποία έθεσε είναι:

  • Η αξία της θέσης εργασίας.
  • Οι αξιολογήσεις της τελευταίας τριετίας.
  • Η πετυχημένη άσκηση καθηκόντων σε παλαιότερα και υφιστάμενα καθήκοντα.
  • Η προοπτική ανέλιξης του ατόμου στο Συγκρότημα.

Σε μήνυμά του προς το προσωπικό, CEO της Τράπεζας Κύπρου Πανίκος Νικολάου σημειώνει πως «οι σημερινές αναβαθμίσεις αποτελούν σημαντικό βήμα αναγνώρισης και επιβράβευσης των ανθρώπων μας.  Παράλληλα, σηματοδοτούν  το σκεπτικό μας για μια μοντέρνα τράπεζα και ένα περιβάλλον εργασίας που ακολουθεί συγκεκριμένες δεσμεύσεις, στεγάζει ισχυρές φιλοδοξίες και προσφέρει ευκαιρίες δημιουργικότητας και προσωπικής συμμετοχής στο όραμά μας».

Διαβάστε ακόμη: 

Πού πάει το 46% του My Mall Limassol και ποια τα πλάνα επέκτασης

Καθυστερεί το άνοιγμα του H&M στη Λεμεσό

Χ. Προύντζος: Έτσι γίνεται ο σωστός κληρονομικός προγραμματισμός

Σχηματίζεται η εικόνα για τις ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό

Ακολουθεί πιο κάτω αυτούσιο το μήνυμα του CEO Πανίκου Νικολάου προς τους εργαζομένους της Τράπεζας: 

«Αγαπητοί συνάδελφοι

Σε μια αγορά που αλλάζει ριζικά με ταχείς ρυθμούς, το Συγκρότημά μας έχει την ευθύνη να προσφέρει στους πελάτες τη γνώση, τα μέσα και τη σιγουριά που χρειάζονται ώστε να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις για τη ζωή τους, να πετυχαίνουν τους στόχους τους και να κάνουν πράξη τα όνειρά τους.

Στο επίκεντρο του μετασχηματισμού για μια σύγχρονη και βιώσιμη τράπεζα βρίσκεστε εσείς, οι εργαζόμενοι μας. Γι’ αυτό υποστηρίζουμε τη δική σας ενδυνάμωση, την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων και εργαλείων που σας βοηθούν να παραμείνετε και αύριο ζωτικό κύτταρο της λειτουργίας μας.

Την ίδια στιγμή, με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση ανακοινώνουμε αναβαθμίσεις στο Συγκρότημά μας για όσες και όσους είναι η ώρα να κάνουν το επόμενο βήμα στη σταδιοδρομία τους. Πρόκειται για τις πρώτες, εδώ και μία δεκαετία περίπου, αφού λόγω των συνθηκών, η διαδικασία είχε παγοποιηθεί.

Κατά τη διαδικασία επιλογής βασιστήκαμε σε συγκεκριμένα αντικειμενικά κριτήρια και μια σταθερή μέθοδο αξιολόγησης, διασφαλίζοντας  πάνω απ’ όλα την αξιοκρατία και τη διαφάνεια.  Συγκεκριμένα, λάβαμε υπόψη  την προοπτική ανέλιξης, την αξία της θέσης εργασίας, τις αξιολογήσεις της τελευταίας τριετίας, την πετυχημένη άσκηση καθηκόντων σε παλαιότερα και υφιστάμενα καθήκοντα, όπως επίσης τα έτη υπηρεσίας στο ρόλο/ή και στο Συγκρότημα.

Οι σημερινές αναβαθμίσεις αποτελούν σημαντικό βήμα αναγνώρισης και επιβράβευσης των ανθρώπων μας.  Παράλληλα, σηματοδοτούν  το σκεπτικό μας για μια μοντέρνα τράπεζα και ένα περιβάλλον εργασίας που ακολουθεί συγκεκριμένες δεσμεύσεις, στεγάζει ισχυρές φιλοδοξίες και προσφέρει ευκαιρίες δημιουργικότητας και προσωπικής συμμετοχής στο όραμά μας.

Σας ευχαριστώ για τη σκληρή δουλειά που επιδεικνύετε καθημερινά.

Στην επόμενη μέρα της Τράπεζας Κύπρου προχωράμε μαζί».

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια