Χ. Χαμπάκης: Επικεφαλής Private Banking του Ομίλου Eurobank

Σημαντική αναγνώριση και αναβάθμιση για τον εκ των Ανώτερων Γενικών Διευθυντών της Eurobank Κύπρου, Χάρη Χαμπάκη, ο οποίος έχει πρόσφατα αναλάβει, παράλληλα με τα υφιστάμενα του καθήκοντα, επικεφαλής του τομέα Private Banking του Ομίλου Eurobank.

Από την συγκεκριμένη θέση, ο Χ. Χαμπάκης θα έχει την ευθύνη των εργασιών Private Banking στο Λουξεμβούργο, την Ελλάδα και την Κύπρο, της ανάπτυξης των εργασιών Private Banking στις χώρες που δραστηριοποιείται ο Όμιλος Eurobank και της ευρύτερης περιοχής.

O Χάρης Χαμπάκης διαθέτει πολυετή εμπειρία στον τραπεζικό τομέα και ειδικά στο Private Banking. Εντάχθηκε στο δυναμικό της Eurobank Κύπρου το 2007, όπου σήμερα  κατέχει τη θέση Ανώτερου Γενικού Διευθυντή με σημαντικό εύρος αρμοδιοτήτων συμπεριλαμβανομένου του Private Banking, του Treasury της Τεχνολογίας, καθώς και του σημαντικού έργου τεχνολογικής αναβάθμισης και ψηφιακού μετασχηματισμού της Τράπεζας σε συνεργασία με την αναγνωρισμένου κύρους εταιρεία τεχνολογίας ΤΕΜΕΝΟΣ.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών του, ξεκίνησε την καριέρα του στον Τομέα Μεγάλων Επιχειρήσεων της Λαϊκής Τράπεζας στην Ελλάδα, όπου εργάστηκε για δύο χρόνια.  Με την επιστροφή του στην Κύπρο το 1996, συνέχισε την καριέρα του στον Όμιλο Λαϊκής όπου κατείχε διάφορες θέσεις, με τις πιο σημαντικές να είναι εκείνες του Επικεφαλής του Τομέα Global Capital Markets, Υπεύθυνου Έργου για την ίδρυση θυγατρικής τράπεζας στην Αυστραλία, καθώς και του Διευθυντή Διεύθυνσης του Τομέα Wealth Management, θέση στην οποία διετέλεσε μέχρι τη μετακίνηση του στην Eurobank Κύπρου.  

Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών από το University College London και κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος σε Shipping, Trade and Finance από το City Business School (CASS) του Λονδίνου. Επίσης, είναι εγγεγραμμένος στο Δημόσιο Μητρώο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου ως κάτοχος της Αναβαθμισμένης Πιστοποίησης.

Εκτός από την προσωπική αναγνώριση για τον Χ. Χαμπάκη, η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί σίγουρα ψήφο εμπιστοσύνης και επιβράβευσης για ολόκληρη την Eurobank Κύπρου, αφού φαίνεται πως η διαχρονικά επιτυχημένη πορεία της Τράπεζας άνοιξε τον δρόμο για τα στελέχη της να κληθούν να εργαστούν σε σημαντικές θέσεις σε επίπεδο Ομίλου. Όπως είναι ήδη γνωστό και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Κύπρου, Μιχάλης Λούης, παράλληλα με τα καθήκοντα του, διατηρεί επίσης και την ευθύνη όλων των εργασιών του Ομίλου Eurobank εκτός Ελλάδος.

Δειτε Επισης

Νέα αύξηση τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια τον Μάρτιο
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά