Αποφασισμένος να δώσει λύσεις στα προβλήματα του επιχειρείν ο Διοικητής

Αποφασισμένος να δώσει λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο και τα οποία σχετίζονται με τον χρηματοοικονομικό τομέα, και δη της αντιμετώπισης της οποίας οι επιχειρήσεις τυγχάνουν από τις τράπεζες, είναι ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Κωνσταντίνος Ηροδότου.

Μετά τη συνάντηση της περασμένης Πέμπτης με τους επαγγελματικούς και επιχειρηματικούς φορείς της οικονομίας, ο κ. Ηροδότου συγκάλεσε νέα συνάντηση για τη Δευτέρα, στην οποία πέραν των επαγγελματικών και επιχειρηματικών φορέων, το παρών τους θα δώσουν οι εκτελεστικοί διευθυντές και οι επικεφαλής κανονιστικής συμμόρφωσης των εμπορικών τραπεζών, καθώς και ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου.

Η νέα συνάντηση, κατά την οποία επιχειρηματίες και τραπεζίτες θα βρεθούν στο ίδιο τραπέζι, εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για συζήτηση και εξεύρεση λύσεων σε ζητήματα που άπτονται των πρακτικών που ακολουθούν και των υπηρεσιών τις οποίες οι τράπεζες παρέχουν προς τις επιχειρήσεις, με στόχο τη βελτίωσή τους για πιο εύρυθμη λειτουργία του χρηματοοικονομικού τομέα και για το καλό της οικονομίας στο σύνολό της.  

Διαβάστε εδώ: Κτίζει ατμόσφαιρα συνεργασίας επιχειρήσεων και τραπεζών ο Διοικητής

Απώτερος σκοπός, όπως ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Ηροδότου δήλωσε μετά τη συνάντηση της περασμένης Πέμπτης, είναι η δημιουργία ατμόσφαιρας συνεργασίας και κατανόησης για επίλυση θεμάτων που σήμερα προκύπτουν, όπως είναι για παράδειγμα ο τρόπος με τον οποίο οι τράπεζες πολλές φορές αντιμετωπίζουν εμβάσματα από το εξωτερικό και η υπέρμετρη αυστηρότητα που επίσης πολλές φορές επιδεικνύουν, αναγκάζοντας επιχειρήσεις, είτε να φεύγουν από την Κύπρο είτε να αναζητούν τραπεζικές λύσεις αλλού. Την απόλυτη ικανοποίησή τους για την πρωτοβουλία του κ. Ηροδότου, καθώς και την πίστη τους πως θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, δηλαδή την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν, εξέφρασαν έπειτα από τη συνάντηση της Πέμπτης οι εκπρόσωποι όλων των επιχειρηματικών και επαγγελματικών φορέων που παρέστησαν.  

Διαβάστε ακόμη: 

Στο IN Business Σεπτεμβρίου: ΟΕΒ, 60 χρόνια η δύναμη του επιχειρείν

Πετρίδης: Η δυναμική ανάπτυξη θα φέρει αναβάθμιση της οικονομίας

Πώς πάνε τα ψηφιακά κανάλια της Τράπεζας Κύπρου

ECOMMBX: Με πυξίδα τις αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς

Σημειώνεται ότι ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας έθεσε τα ζητήματα αυτά σε δύο συναντήσεις που είχε το προηγούμενο διάστημα με εκπροσώπους των τραπεζών. Κατά την πρώτη με τους CEOs και κατά τη δεύτερη στην παρουσία και των προέδρων των Δ.Σ., ενώ την ίδια ώρα η Κεντρική Τράπεζα έχει ήδη προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες προς επίλυση των εν λόγω θεμάτων. Ανάμεσα σε αυτές, με απόφαση του Κωνσταντίνου Ηροδότου, η σύσταση νέου τμήματος εντός της Κεντρικής Τράπεζας, με αρμοδιότητα να εξετάζει τις διαδικασίες των τραπεζών στη βάση των παραπόνων που υποβάλλονται και σε σχέση πάντα με τους  ισχύοντες Κανονισμούς. Το τμήμα βρίσκεται ήδη σε λειτουργία και σύντομα θα στελεχωθεί με πρόσθετο προσωπικό, ώστε να καταστεί ακόμη πιο αποδοτικό και να γίνει περισσότερο αισθητή η ύπαρξή του στις τράπεζες.

Η κοινή συνάντηση της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Landmark, στις 16:00 μ.μ.

Δειτε Επισης

Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος
Με τις... ευλογίες Κεραυνού η Eurobank A.E.-Είδε Ζανιά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου