Μ. Μιχαήλ: Καθοριστικός ο ρόλος της ΕΚΚ στην ανάπτυξη του τομέα επενδυτικών ταμείων

Καθοριστικός είναι ο ρόλος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, ενώ αποκτά ολοένα και περισσότερη σημασία τόσο για τον Invest Cyprus όσο και για τους ξένους επενδυτές. Αυτό επισήμανε ο Πρόεδρος του Invest Cyprus, Mιχάλης Μιχαήλ στον χαιρετισμό του για τα 25χρόνια της ΕΚΚ, υπογραμμίζοντας πως ο ρόλος της σωστής ρύθμισης και εποπτείας των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, των διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων και των επενδυτικών κεφαλαίων στην Κύπρο με την ενεργό εκπροσώπηση σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, επιτρέπει στην ΕΚΚ να λειτουργήσει ως καταλύτης για την οικονομική ανάπτυξη της Κύπρου, αλλά και μέσω της Κύπρου σε άλλες αγορές με υψηλή ανάπτυξη.

Τόνισε πως ο Invest cyprus βρίσκεται στην πρώτη γραμμή όλων των προσπαθειών για την ανάπτυξη αυτού του τομέα και την προώθηση της Κύπρο ως σύγχρονης και πολλά υποσχόμενης δικαιοδοσίας για επενδυτικά ταμεία. «Μια μακρά διαδικασία που έχει καρποφορήσει και παρουσιάζει ακόμη ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον».  Πρόσθεσε με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων μερών CIFA, Invest Cyprus, EKK, Υπουργείο Οικονομικών και ιδιωτικού τομέα καταβάλλεται συλλογική προσπάθεια για προώθηση της Κύπρου περιφερειακό κέντρο που μπορεί να φιλοξενήσει τη δημιουργία επενδυτικών ταμείων και την ίδρυση εταιρειών διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων με πρόσβαση στις αγορές της Ευρώπης, παρέχοντας στους επενδυτές ένα μοναδικό σύνολο ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων.

Η Κύπρος, ανέφερε, έχει καταγράψει θεαματική άνοδο στον εν λόγω τομέα με διεθνούς φήμης επενδυτικά ταμεία να εγκαθίστανται στην χώρα μας.

Ο κ. Μιχαήλ εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την ΕΚΚ και ιδιαίτερα προς την Πρόεδρο για την εξαιρετική της δουλειά, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του τομέα επενδυτικών ταμείων.

 

Δειτε Επισης

Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο