Petrolina: Πώλησε το 15% της VLPG στην Yugen Limited

Για το ποσό των €1.128.000 πώλησε η Petrolina (Holdings) Public Ltd το μετοχικό κεφάλαιο που κατείχε  VLPG Plant Ltd προς την εταιρεία Yugen Limited. Πρόκειται για το 15% του συνολικού κεφαλαίου της VLPG. 

Συγκεκριμένα, η Petrolina (Holdings) Public Ltd ανακοίνωσε ότι έχει προχωρήσει από κοινού με τις εταιρείες Intergaz Ltd και Synergas Ltd, σε σύναψη συμφωνίας πώλησης αριθμού μετοχών που κατέχει εκάστη εταιρεία στο εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας VLPG Plant Ltd ("VLPG") προς την εταιρεία Yugen Limited ("Yugen"), η οποία ανήκει στον όμιλο εταιρειών της ελληνικής εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε..

Με βάση τη συμφωνία, η PHL πωλεί προς την Yugen 90.749 μετοχές οι οποίες αντιστοιχούν με το 15% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της VLPG. Υπενθυμίζεται ότι η VLPG δημιουργήθηκε ως κοινοπραξία μεταξύ των εταιρειών PHL, Intergaz Ltd και Synergas Ltd με σκοπό την κατασκευή τερματικού υγραερίου σε γη που θα παραχωρηθεί για τον σκοπό αυτό στη VLPG από την Κυβέρνηση εντός της Βιομηχανικής και Ενεργειακής Περιοχής Βασιλικού.

Με την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών έργων, η VLPG θα δραστηριοποιηθεί στον τομέα της αποθήκευσης και διαχείρισης υγραερίου εντός του τερματικού και θα λειτουργεί μονάδα ελέγχου και επιδιόρθωσης κυλίνδρων υγραερίου. Με τη διευρυμένη της σύνθεση, οι μέτοχοι της κοινοπραξίας εκτιμούν ότι θα υπάρξουν οικονομίες κλίμακος στις δραστηριότητες της VLPG.

Η συμφωνία πώλησης υπογράφτηκε σήμερα 2 Ιουνίου 2021 και το τίμημα πώλησης μετοχών που κατέχει η PHL στο εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της VLPG προς τη Yugen ανέρχεται στο ποσό των €1.128.000, το οποίο θα καταβληθεί σε μετρητά κατά την ολοκλήρωση. Στην οικονομική αξιολόγηση της πιο πάνω συναλλαγής καθώς και στην εκτίμηση του Διοικητικού Συμβουλίου αναφορικά με τη δίκαιη αξία της συναλλαγής, δεν έχει ληφθεί συμβουλή από οποιοδήποτε εξωτερικό εμπειρογνώμονα.

Η πώληση μετοχών γίνεται σε καθαρά εμπορική βάση και το τίμημα αντιπροσωπεύει τη δίκαιη αξία του ποσοστού μετοχών της VLPG που θα αγοραστεί από τη Yugen. Η συναλλαγή δεν σχετίζεται με οποιοδήποτε «καθορισμένο πρόσωπο» σύμφωνα με την έννοια που αποδίδεται στον προαναφερόμενο όρο στο άρθρο 137(3) του περί Αξιών και 2 Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμο του 1993 (14(I)/1993) (ως ισχύει). Από την πώληση της μετοχικής συμμετοχής αναμένεται να προκύψει λογιστικό κέρδους ύψους €220.000 το οποίο θα αναγνωριστεί στις οικονομικές καταστάσεις της PHL στο οικονομικό έτος που θα ολοκληρωθεί η συμφωνία ως κέρδος από πώληση μετοχών συνδεδεμένης εταιρείας.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας πώλησης μετοχών, η PHL θα κατέχει το 32%, έναντι του αρχικού ποσοστού συμμετοχής ύψους 47%, του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της VLPG, ενώ η Yugen θα αποκτήσει επιπρόσθετο 17% από τους υπόλοιπους μετόχους της κοινοπραξίας και θα κατέχει επίσης το 32% του μετοχικού κεφαλαίου της VLPG. H διοίκηση της VLPG θα ασκείται σε ισοζυγισμένη βάση από τους τέσσερις μετόχους της. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας πώλησης μετοχών της VLPG προς την Yugen υπόκειται στην έγκριση της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού στην οποία θα υποβληθεί σχετικό αίτημα.

Δειτε Επισης

Νέα αύξηση τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια τον Μάρτιο
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά