Το συνταξιοδοτικό στη συνάντηση του CFA Cyprus με τον Κεντρικό Τραπεζίτη

Τις προτεραιότητες του αναφορικά με τις εξελίξεις γύρω από την κυπριακή οικονομία παρουσίασε στο Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, κ Κωνσταντίνο Ηροδότου, οΚυπριακός Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών (CFA Society Cyprus), στο πλαίσιο διαδικτυακής συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα.

Παράλληλα ο Προέδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου του CFA Society Cyprus ενημέρωσαν τον Κεντρικό Τραπεζίτη για τη σημαντική προσπάθεια προώθησης του Πανευρωπαϊκού Ατομικού Συνταξιοδοτικού Προϊόντος (PEPP) στην κυπριακή πολιτεία και κοινωνία, αλλά και την ανάγκη ενημέρωσης των τοπικών Αρχών για το θέμα αυτό.

Όπως δήλωσε το Μέλος του ΔΣ CFA Society Cyprus, Ζήνωνας Παπαφιλίππου, κατά τη συνάντηση ανέλυσαν τους στόχους του Συνδέσμου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην προσπάθεια καταπολέμησης του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού. Παράλληλα, είπε, συζητήθηκαν τρόποι με τους οποίους, ως  μέλη της παγκόσμιας κοινότητας CFA και του CFA Institute, μπορούν να συνδράμουν στην προσφορά τεχνογνωσίας και στη διαμόρφωση τοπικών και ευρωπαϊκών οδηγιών. Την ίδια στιγμή εξέφρασαν την ετοιμότητα τους να προσφέρουν οποιαδήποτε βοήθεια κριθεί αναγκαία, σε θέματα στα οποία αναλαμβάνει δράση και προωθεί ο Κυπριακός Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαφιλίππου.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών (CFA Society Cyprus) είναι ο τοπικός σύνδεσμος του Ινστιτούτου CFA, το οποίο εδρεύει στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ και αριθμεί πάνω από 160.000 μέλη σε όλο τον κόσμο. 

Ο CFA θέτει ως πρωταρχικό στόχο, την ανάδειξη της αξίας του χρηματοοικονομικού συμβούλου σε θέματα που αφορούν στον ορθό οικονομικό προγραμματισμό σε επίπεδο επιχειρήσεων, αλλά και ιδιωτών.

Τα μέλη του Συνδέσμου θεωρούνται τα πλέον καταρτισμένα σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, για να αναλύουν θέματα σχετικά με την Χρηματοοικονομική Επιστήμη και ειδικότερα τις επενδύσεις.

Δειτε Επισης

Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Νέα αύξηση τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια τον Μάρτιο
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards