Σήμα κινδύνου από Διοικητή-Επιστολή σε Αδάμου για τις εκποιήσεις

InBusinessNews  22/04/2021 11:48
Σήμα κινδύνου από Διοικητή-Επιστολή σε Αδάμου για τις εκποιήσεις

Σήμα κινδύνου από Διοικητή-Επιστολή σε Αδάμου για τις εκποιήσεις

InBusinessNews  22/04/2021 11:48

Σήμα κινδύνου σε ό,τι αφορά προτάσεις που τίθενται από διάφορα μέλη της Βουλής για τροποποίηση του περί Μεταβιβάσεως και Υποθηκεύσεως Ακινήτων Νόμου και του περί Δικαστηρίου Νόμου, εκπέμπει με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Αδάμο Αδάμου, ημερομηνίας 21 Απριλίου 2021, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνος Ηροδότου.

Στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, την οποία εξασφάλισε το InBusinessNews, o Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας υποδεικνύει πως παρά τις σημαντικές μειώσεις που έχει καταγράψει ο δείχτης μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια, το επιτόπιο τραπεζικό σύστημα εξακολουθεί να διατηρεί τον δεύτερο ψηλότερο δείχτη ΜΕΧ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Διαβάστε ακόμη: 

Τα περιουσιακά στοιχεία δέκα εταιρειών της Κύπρου

Τρεις πύργοι 34 μέτρων ο καθένας στη θέση του Asimina

Ετοιμοπαράδοτες κατοικίες από €95.000 σε Λευκωσία και Πάφο

Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου τονίζει στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ότι η Κεντρική Τράπεζα εκφράζει τις έντονες ανησυχίες της αναφορικά με το περιεχόμενο των διαφόρων συζητήσεων ή και προθέσεων που εκφράζονται σε σχέση με πιθανή τροποποίηση του νομικού πλαισίου των εκποιήσεων.

«Επίσης», υπογραμμίζει ο κ. Ηροδότου, «η ΚΤΚ εκφράζει τις έντονες ανησυχίες της με τροποποιήσεις άλλων νόμων, οι οποίες θα ακυρώνουν το εργαλείο των εκποιήσεων και θα το καθιστούν επί της ουσίας ανενεργό… Καθηκόντως, οφείλουμε να τονίσουμε ότι οι αλλαγές στο νομικό πλαίσιο που θα προκαλέσουν τα προαναφερόμενα στην επιστολή μας αυτή, πιθανό να επιφέρουν πλήγμα στη χρηματοοικονομική σταθερότητα της χώρας».  
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
 

erodotouepistoli

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας