Debitos και doValue ενώνουν δυνάμεις σε Κύπρο και Ελλάδα

Η doValue, η κορυφαία εταιρεία διαχείρισης δανείων στην Ν. Ευρώπη και η Debitos η κορυφαία δευτερογενής ηλεκτρονική αγορά συναλλαγών μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ευρώπη, επεκτείνουν την συνεργασία τους εγκαθιδρύοντας, μετά την Ιταλία, την πλατφόρμα doLook, για κόκκινα δάνεια στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Η doValue, Νο 1 διαχειριστής δανείων και ακινήτων για τράπεζες και επενδυτές στην Ν. Ευρώπη, ανακοινώνει την επέκταση της online πλατφόρμας συναλλαγών για Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια doLook στην Ελλάδα και την Κύπρο, υπό την μορφή μιας αποκλειστικής συνεργασίας με την Debitos, την κορυφαία ευρωπαϊκή δευτερογενή ηλεκτρονική αγορά για μεμονωμένα δάνεια και χαρτοφυλάκια δανείων (single loans and credit portfolios).

Διαβάστε ακόμα:

Ανατρεπτικές αλλαγές στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση

Πληρωμές λογαριασμών από το ταμείο της υπεραγοράς;

Altamira Deals: Μοναδικές ευκαιρίες για αγορά διαμερίσματος από €65.000

 

Η υπάρχουσα πλατφόρμα doLook, που είναι ειδικά σχεδιασμένη για την doValue, θα προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες απαιτήσεις των αγορών σε Ελλάδα και Κύπρο για να διευκολύνει την πώληση Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, που διαχειρίζονται τόσο η doValue όσο και άλλοι διαχειριστές , αξιοποιώντας την δοκιμασμένη τεχνολογική υποδομή που έχει ήδη αναπτύξει η Debitos, η οποία είναι ήδη διαθέσιμη στην ελληνική γλώσσα.

Οι πελάτες της doValue και όσοι αποκτούν πρόσβαση στην πλατφόρμα θα επωφεληθούν από την διαθέσιμη ρευστότητα στην αγορά, δεδομένου ότι θα αποκτούν και πρόσβαση σε περισσότερους από 1.200 θεσμικούς επενδυτές από 16 χώρες που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στην Debitos. Οι επενδυτές θα αποκτούν αφενός πρόσβαση σε περιουσιακά στοιχεία και αφετέρου τη δυνατότητα να εκτελούν, απομακρυσμένα, due-diligence καθώς και ανάλυση των δανείων, διαχείριση δεδομένων εξ αποστάσεως, δυνατότητα διαπραγμάτευσης και ολοκλήρωσης συναλλαγής επί των επιλεγμένων περιουσιακών στοιχείων. Μέσω της πλατφόρμας doLook απλοποιείται η συναλλακτική διαδικασία και συνάμα εξασφαλίζεται μεγαλύτερη αποδοτικότητα και ρευστότητα στην δευτερογενή αγορά.

Ο κ. Giovanni Castellaneta, Πρόεδρος του Ομίλου doValue, σχολιάζοντας την συνεργασία αναφέρει “Με δεδομένα τα εξαιρετικά αποτελέσματα της doLook στην Ιταλία το 2020, η doValue επεκτείνει τώρα την συνεργασία της με την Debitos στην Ελλάδα και την Κύπρο, δύο αγορές στις οποίες ο Όμιλός μας επενδύει. Θεωρούμε ότι η doLook θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της δευτερογενούς αγοράς συναλλαγών Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων σε αυτές τις αγορές, παρέχοντας απλοποίηση και προτυποποίηση των συναλλακτικών διαδικασιών και εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη αποδοτικότητα για την δευτερογενή αγορά».

Ο κ. Timur Peters, Διευθύνων Σύμβουλος και Ιδρυτής της Debitos, δήλωσε: “Είμαι ευτυχής καθώς έναν μόλις χρόνο μετά, αυτή η επιτυχημένη συνεργασία επεκτείνεται τώρα σε νέες αγορές. Η Debitos έχει βρει στην doValue έναν μοναδικό συνεργάτη, οι στόχοι και οι αξίες του οποίου συμπίπτουν με τις δικές μας, μέσω του συνδυασμού νέων τεχνολογιών και ουσιαστικής, αξιόπιστης εμπειρία».

Η συνεργασία μεταξύ των εταιρειών doValue και Debitos ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2020 με την ίδρυση της doLook στην Ιταλία. Στο τέλος του 2020 είχαν γίνει περισσότερες από 10.000 συναλλαγές δανείων στην doLook. Οικοδομώντας πάνω στην επιτυχημένη εμπειρία, η συνεργασία επεκτείνεται τώρα σε νέες αγορές, την Ελλάδα και την Κύπρο, όπου η doValue είναι η κορυφαία εταιρεία διαχείρισης δανείων με €37 δισ. υπό διαχείριση.

Μέσω αυτής της συνεργασίας η doValue βελτιστοποιεί τις εργασίες της στη δευτερογενή αγορά στην Ελλάδα και την Κύπρο έχοντας αυξημένο ενδιαφέρον για συναλλαγές Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων στη δευτερογενή αγορά και την δομική ανάγκη για λειτουργία, απομακρυσμένα, σε ψηφιακό περιβάλλον. Η ελληνική αγορά συναλλαγών δανείων έχει αυξηθεί αισθητά και ξεκίνησε το 2021, ήδη με δύο πολύ μεγάλες συναλλαγές.

 

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος
Με τις... ευλογίες Κεραυνού η Eurobank A.E.-Είδε Ζανιά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου