Revolut: 170.000 plus οι πελάτες μας στην Κύπρο

Για τις αναβαθμισμένες τραπεζικές υπηρεσίες που θα προσφέρει στους Κύπριους πελάτες της η Revolut Bank, μιλά σε συνέντευξη του στο InBusinessNews, o CEO του λιθουανικού οργανισμού, Virgilijus Mirkės, στον απόηχο του πρόσφατου λανσαρίσματος της Revolut Bank στην Κύπρο. Ο κ. Mirkės εξηγεί για ποιους λόγους επιλέχθηκε η Κύπρος, μεταξύ άλλων ευρωπαϊκών χωρών για αξιοποίηση της εξειδικευμένης ευρωπαϊκής τραπεζικής άδειας του οργανισμού. Στόχος, τονίζει ο CEO της Revolut Bank, είναι «να καταστούμε ένα financial supper-app», αναφέροντας ξεκάθαρα τις προθέσεις του οργανισμού για εφαρμογή πρόσθετων τραπεζικών υπηρεσιών στην Κύπρο σε μελλοντικό στάδιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή, η Revolut εξυπηρετεί 170.000 λιανικούς πελάτες στην Κύπρο.

Διαβάστε ακόμα:
Κίκης Αθηνοδώρου: Καλή επένδυση παραμένουν τα ακίνητα
LEROY MERLIN: Διψήφιος ο ρυθμός ανάπτυξης
 

Για ποιους λόγους αποφασίσατε να θέσετε σε λειτουργία την εξειδικευμένη ευρωπαϊκή τραπεζική σας άδεια; Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Γιατί επιλέξατε την Κύπρο για το σκοπό αυτό;

Ανταποκριθήκαμε στην ανάγκη των πελατών μας να έχουν πρόσθετη ασφάλεια για το λογαριασμό τους, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη Revolut ως εργαλείο για καθημερινές δαπάνες και οικονομικό σχεδιασμό. Αυτός ήταν ο κύριος λόγος, για τον οποίο επιδιώξαμε μια ευρωπαϊκή τραπεζική άδεια. Η Revolut Bank είναι μια εξειδικευμένη τράπεζα, αδειοδοτημένη στη Λιθουανία και ρυθμιζόμενη από την Τράπεζα της Λιθουανίας και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Αυτή την περίοδο βρισκόμαστε στη διαδικασία της αξιοποίησης της τραπεζικής μας άδειας σε χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου και της Ελλάδας, ώστε να προσφέρουμε στους πελάτες μας πρόσθετη ασφάλεια ασφαλισμένων λογαριασμών καταθέσεων και άλλων τραπεζικών προϊόντων στο μέλλον.

Ποιες είναι οι αναβαθμισμένες υπηρεσίες που θα προσφέρετε στους Κύπριους πελάτες σας;

Οι πελάτες της Revolut Bank είναι πλέον σε θέση να απολαμβάνουν την ασφάλεια μιας τράπεζας και την τραπεζική πελατειακή εμπειρία, καθώς επίσης και την ευελιξία και καινοτομία μιας fintech. Αναμένουμε να εφαρμόσουμε πρόσθετες τραπεζικές υπηρεσίες στην Κύπρο στο μέλλον, ωστόσο δεν έχουμε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο για αυτό.  Εκτός από τους ασφαλισμένους λογαριασμούς καταθέσεων, η Revolut Bank προσφέρει ήδη πιστωτικά προϊόντα, όπως καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, στη Λιθουανία και την Πολωνία. Όπως συμβαίνει με όλα τα προϊόντα Revolut, οι υπηρεσίες πίστωσης που προσφέρουμε είναι απλές, διαφανείς, χωρίς κρυφές χρεώσεις και επιτυγχάνονται μόλις με μερικά κλικ.

Τι περιλαμβάνει το πελατολόγιο σας στην Κύπρο; Εταιρείες, ιδιώτες;

Αυτή τη στιγμή εξυπηρετούμε περισσότερους από 170.000 λιανικούς πελάτες στην Κύπρο. Όπως και στις περισσότερες χώρες, οι πελάτες μας στην Κύπρο αντιπροσωπεύουν τη νεότερη γενιά, που είναι εξοικειωμένη με την τεχνολογία, ενώ παράλληλα κερδίζουμε όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη οικογενειών, με μέσο όρο ηλικίας τα 37 έτη.

Πως διαφοροποιείστε από τον ανταγωνισμό, τόσο από τις παραδοσιακές τράπεζες όσο και από τα Ιδρύματα ηλεκτρονικού χρήματος (EMLs); Τι εναλλακτικό προσφέρετε;

Δημιουργούμε μια τράπεζα επόμενης γενιάς σε μια εποχή που οι πελάτες ζητούν όπως οι τραπεζικές υπηρεσίες να είναι γρήγορες, διαφανείς και αποτελεσματικές, όπως οτιδήποτε άλλο κάνουν στο διαδίκτυο. Κύριο ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα είναι το γεγονός ότι προσφέρουμε ένα τελικό προϊόν, το οποίο ανταποκρίνεται σε όλες τις ανάγκες του πελάτη: Προσφέρει εύκολα εργαλεία προϋπολογισμού, «θησαυροφυλάκια», junior accounts και πολλά άλλα σε μία μόνο εφαρμογή. Με την επέκταση της τράπεζας είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο να γίνουμε ένα financial supper-app.

Βλέπετε περαιτέρω ευκαιρίες στην Κυπριακή αγορά;

Είμαστε επικεντρωμένοι στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων, τα οποία μπορούν να κάνουν ευκολότερη τη ζωή των πελατών μας, που αποτελούνται από 15 εκατομμύριά ιδιώτες και 500 χιλιάδες παγκοσμίως. Έχοντας αυτό το στόχο, εργαζόμαστε σκληρά για να προσφέρουμε περισσότερα προϊόντα σε περισσότερους ανθρώπους στην Κύπρο και είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε να οδηγούμε την καινοτομία και τον ανταγωνισμό στον τραπεζικό κλάδο, ένα βήμα πιο κάτω.

Δειτε Επισης

Στα €44.608.380,50 το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Αδικεί επενδυτές και όσους έχουν προτεραιότητα στήριξης η πρόταση για φορολόγηση υπερκερδών τραπεζών
Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Στην επενδυτική βαθμίδα BBB (χαμηλή) με σταθερή τάση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας από DBRS
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO της HSBC
Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP