Ελληνική: Ψηφιακά κανάλια

Μονόδρομο για την καλύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των πελατών αποτελεί η ψηφιοποίηση των τραπεζικών υπηρεσιών. Η Ελληνική Τράπεζα παραμένει προσηλωμένη στη μετεξέλιξή της σε έναν σύγχρονο πελατοκεντρικό Οργανισμό, προσφέροντας απρόσκοπτη εξυπηρέτηση στους πελάτες.

Η Ελληνική Τράπεζα έδωσε πρώτη τη δυνατότητα στους πελάτες της να εγγραφούν άμεσα και μέσω διαδικτύου στα ψηφιακά της κανάλια χωρίς καμία φυσική επαφή.

 

Διαβάστε ακόμα:

Altamira: Διαμερίσματα από €60.000 και σπίτια από €50.000

Οι μεγαλομέτοχοι και οι επενδύσεις των επενδυτικών

Lezanco: Ετοιμάζει 479 διαμερίσματα και επαύλεις στη Λάρνακα

 

Συμπληρώνοντας μια απλή ηλεκτρονική φόρμα, οι πελάτες μπορούν να εγγραφούν στο Online Banking και να αποκτήσουν πρόσβαση στους προσωπικούς τους λογαριασμούς και στις κάρτες τους μέσω του Hellenic Bank Web Banking και Mobile App. Από την αρχή του χρόνου περισσότεροι από 60.000 πελάτες εγγράφηκαν επιτυχώς, ενώ η χρήση των ψηφιακών καναλιών της Ελληνικής Τράπεζας αυξήθηκε πέραν του 25% σε ετήσια βάση. Ταυτόχρονα, με ένα τηλεφώνημα στο Κέντρο Επικοινωνίας Πελατών, οι πελάτες της Τράπεζας μπορούν να αποκτήσουν χρεωστική κάρτα δωρεάν, χωρίς να επισκεφτούν κάποιο κατάστημα. Ως αποτέλεσμα από την αρχή του έτους εκδόθηκαν περισσότερες από 86.500 χρεωστικές κάρτες, με αυτούς τους πελάτες να αποκτούν πρόσβαση σε μια πολύ πιο εύκολη, γρήγορη και ασφαλή εξυπηρέτηση.

Επιδιώκοντας την αποσυμφόρηση των ταμείων και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών, έμπειρο προσωπικό της Τράπεζας έχει τοποθετηθεί έξω από τα καταστήματα για να καθοδηγεί και να εξυπηρετεί τους πελάτες, ώστε να διεκπεραιώνουν τις συναλλαγές τους στις ΑΤΜ γρήγορα και με ασφάλεια. Παράλληλα, τα Connect Corners στα καταστήματα αυξάνονται και συνεχίζουν να «ενώνουν» τους πελάτες με την τεχνολογία, περιορίζοντας στο ελάχιστο την ανάγκη για επίσκεψη σε κάποιο κατάστημα. Χρησιμοποιώντας το Online Banking της Ελληνικής Τράπεζας οι πελάτες μπορούν μεταξύ άλλων να πληρώσουν λογαριασμούς κοινής ωφελείας, να μεταφέρουν δωρεάν μέχρι €1000 σε χώρες της Ευρώπης (SEPA), να μάθουν και να τυπώσουν το ΙΒΑΝ τους, να ανακτήσουν το PIN της κάρτας τους και άλλα. 

Επιπρόσθετα, με τις ανέπαφες συναλλαγές να έχουν γίνει απαραίτητες, η Ελληνική Τράπεζα αναβάθμισε το ψηφιακό της πορτοφόλι, επεκτείνοντας τη δωρεάν υπηρεσία πληρωμών Hellenic Bank Wallet, ώστε να υποστηρίζει και τις κάρτες Mastercard εκτός από τις κάρτες VISA, ενώ προσφέρει την εφαρμογή Apple Pay στους κατόχους iPhone.

ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
Το ευρύ δίκτυο ΑΤΜ νέας γενιάς της Ελληνικής Τράπεζας καλύπτει πέραν του 80% του όγκου των τραπεζικών συναλλαγών, παρέχοντας εξυπηρέτηση 24/7. Οι ΑΤΜ διαθέτουν δυνατότητες όπως η ανέπαφη ανάγνωση καρτών (contactless), οι δωρεάν αναλήψεις μετρητών, η πολλαπλή κατάθεση επιταγών και η κατάθεση μετρητών με άμεση πίστωση των συνδεδεμένων λογαριασμών ή της πιστωτικής κάρτας. Για τις μεγάλες καταθέσεις μετρητών έχουν τοποθετηθεί «in lobby ATM» εντός των καταστημάτων, οι οποίες δέχονται μεγαλύτερο αριθμό χαρτονομισμάτων χωρίς να χρειάζεται αναμονή στην ουρά του ταμείου.

Σημειώνεται ότι υπάρχει η ευχέρεια έκδοσης χρεωστικής κάρτας μόνο για καταθέσεις, η οποία μπορεί να χρησιμοποιείται από τους υπαλλήλους ή συνεργάτες των εταιρειών. Επιπρόσθετα προσφέρεται δωρεάν υπηρεσία συλλογής επιταγών από τα γραφεία των πελάτων (για περισσότερες από 10 επιταγές). Η πίστωση στο λογαριασμό των πελατών γίνεται αυθημερόν για την επαρχία Λευκωσίας και την επόμενη ημέρα για τις υπόλοιπες επαρχίες.

Τέλος, οι μηχανές Cash 360 coin σε επιλεγμένα καταστήματα προσφέρουν τη δυνατότητα κατάθεσης χαρτονομισμάτων και κερμάτων με τη χρήση ειδικού κώδικα, ο οποίος καταχωρείται στη μηχανή. Η μηχανή καταμετρά σε πραγματικό χρόνο την κατάθεση, επιστρέφει το συνολικό ποσό της κατάθεσης και ολοκληρώνεται η κατάθεση με τη συμφωνία της επιχείρησης για το συνολικό ποσό.

Δειτε Επισης

Οι επενδύσεις που σχεδιάζουν οι ελληνικές συστημικές τράπεζες έως το 2026 και η θέση της Κύπρου
Eurobank Hub: Εκεί που κτυπά η καρδιά της τράπεζας και κτίζεται η τεχνολογική ανάπτυξη του ομίλου (pics)
Επικύρωσε απόφαση ακύρωσης διοικητικών προστίμων στην Τράπεζα Κύπρου από την ΕΚΚ το Ανώτατο
ΕΚΚ: Δράσεις προώθησης του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Χρήματος
«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να είναι σε θέση να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο»
Η Κεντρική Τράπεζα συντονίζει το Global Money Week 2024 στην Κύπρο
Στο τελικό του UEFA Champions League με κάρτες Mastercard® της Ελληνικής Τράπεζας
Το…πράσινο στρατηγείο της Eurobank στην καρδιά της Αθήνας-Ένα έργο υψηλού συμβολισμού (pics)
Tρ. Κύπρου: Αύξηση χαρτοφυλακίου με την ολοκλήρωση μεταφοράς εξυπηρετούμενων δανείων
ΚΕΔΙΠΕΣ: Εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους €58,4 εκατ. στην Τρ. Κύπρου-Ολοκληρώθηκε η πώληση του χαρτοφυλακίου