Ο Δρ. Kirill Zimarin επανεκλέγεται Πρόεδρος του Συνδέσμου Διεθνών Τραπεζών

Ο Δρ. Kirill Zimarin, CEO της RCB Bank Ltd, επανεξελέγη στην Προεδρία του Συνδέσμου Διεθνών Τραπεζών στην Κύπρο κατά τη διάρκεια της 18ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε αυτή την βδομάδα στη Λεμεσό. Ο Δρ. Zimarin, ο οποίος είναι Πρόεδρος του Συλλόγου από το 2008, θα συνεχίσει να βρίσκεται στο τιμόνι του Συνδέσμου για τα επόμενα δύο χρόνια. 
 
Ο κ. Adnan Nuwayhed της Banque SBA και ο κ. Ziad El-Morr της BLOM Bank έχουν εκλεγεί αντιπρόεδροι. Μετά τη φετινή εκλογική διαδικασία, τα άλλα μέλη που εξελέγησαν έχουν ως ακολούθως: κ. Samer Boulos - Jordan Ahli Bank, Κ. Khalil Letayf - Societe Generale, Κ. Henry Awad - Byblos Bank, Κ. Krassimir Velchev – FinBank, και ο κ. George Abi Chamoun - BankMed.
 
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Δρ. Zimarin αναφέρθηκε στις προκλήσεις, οι οποίες προκύπτουν από την πανδημία του Κορωνοϊού και που επηρεάζουν όχι μόνο στην οικονομία της Κύπρου και της Ευρώπης αλλά και διεθνώς. «Ατενίζουμε το μέλλον με ρεαλισμό, καθώς το 2021 αναμένονται προκλήσεις τόσο στον τραπεζικό τομέα όσο και στην αγορά γενικότερα. Είμαστε, ωστόσο, πεπεισμένοι ότι τα μέλη του Συνδέσμου θα συμβάλουν στη συλλογική προσπάθεια του κράτους και της αγοράς για επανεκκίνηση της οικονομίας και στην προετοιμασία του εδάφους για επιστροφή στην ανάπτυξη».
 
Όσον αφορά το πολυδιάστατο έργο που επιτελεί ο Σύνδεσμος, ο Δρ. Zimarin σημείωσε πως οι διεθνείς τράπεζες έχουν εμφανώς εμπλουτίσει την τραπεζική σκηνή της Κύπρου.
 
Ο Σύνδεσμος Διεθνών Τραπεζών ιδρύθηκε στη Λεμεσό το 2002 με σκοπό την εκπροσώπηση των συμφερόντων των διεθνών τραπεζών στην Κύπρο. Από την ίδρυσή του, ο Σύνδεσμος διαδραματίζει ηγετικό ρόλο όσον αφορά ζητήματα που επηρεάζουν τον διεθνή τραπεζικό τομέα. Ο Σύνδεσμος αριθμεί 17 τράπεζες μέλη.
 

Δειτε Επισης

Νέα αύξηση τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια τον Μάρτιο
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά