ΕΚΚ: Μνημόνιο συνεργασίας Διαχειριστών Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων με Αστάνα

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) υπέγραψε διμερές Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας (MoU), καθώς επίσης και Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας σε σχέση με τους Διαχειριστές Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων (AIFMD MoU) με την αντίστοιχη εποπτική Αρχή του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Κέντρου της Αστάνα του Καζακστάν, την Astana Financial Services Authority (AFSA).

Η υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης και Συνεργασίας θα ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ των δύο εποπτικών Αρχών, με στόχο τη διευκόλυνση της ανταλλαγής πληροφοριών και τεχνικής εμπειρογνωμοσύνης. Η συμφωνία αποτελεί ένα πλαίσιο στη βάση του οποίου η ΕΚΚ και η AFSA θα μπορούν να διεξάγουν με πιο αποτελεσματικό τρόπο έρευνες για πιθανές παραβάσεις της νομοθεσίας σχετικά με την αγορά κινητών αξιών. Οι δύο Αρχές θα συνεργαστούν στενά για τη διασφάλιση της ακεραιότητας των αγορών τους, τη διαφύλαξη των συμφερόντων των επενδυτών και την προώθηση της υγιούς ανάπτυξης των τίτλων των αγορών που εποπτεύουν.

Η υπογραφή του Μνημονίου για τους Διαχειριστές Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων (ΔΟΕΕ) θα ενισχύσει, μεταξύ άλλων, την εποπτεία διαχείρισης κεφαλαίων εναλλακτικών επενδύσεων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την παράγραφο (2) (α) του άρθρου 44 του Νόμου για τους Διαχειριστές Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων1 οι διαχειριστές κεφαλαίων που εδρεύουν εκτός ΕΕ δύνανται να έχουν πρόσβαση σε αγορές της ΕΕ ή να διαχειρίζονται κεφάλαια μέσω εξουσιοδότησης από διαχειριστές της ΕΕ. Επιπλέον, σύμφωνα με την εν λόγω διάταξη, η ΕΚΚ πρέπει να συνάψει συμφωνίες συνεργασίας που προβλέπουν την ανταλλαγή πληροφοριών με τις εποπτικές Αρχές ή άλλες Αρχές ή φορείς τρίτων χωρών.

Δειτε Επισης

Νέα αύξηση τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια τον Μάρτιο
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά