Γιατί δανείζεται άλλα €750 εκ. η κυβέρνηση

Γιατί δανείζεται άλλα €750 εκ. η κυβέρνηση

Γιατί δανείζεται άλλα €750 εκ. η κυβέρνηση

Νέα έξοδο στις αγορές αναμένεται να πραγματοποιήσει την Τρίτη  η κυβέρνηση, με στόχο την άντληση ποσού μεταξύ €500-750 εκ.
Το ποσό σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του InBusinessNews θα χρησιμοποιηθεί για εξόφληση υφιστάμενου χρέους που λήγει στις 15 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους και φέρει επιτόκιο 2,75%.

RELATED ARTICLES


Με την επιτυχία της έκδοσης προβλέπεται ότι θα καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της κυβέρνησης μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021, χωρίς να «πειράξει», τη ρευστότητα που έχει στο αποθεματικό της.

Όπως πληροφορούμαστε τα λεφτά θα αντληθούν μέσω δύο υφιστάμενων ομολόγων της κυβέρνησης και συγκεκριμένα από 5ετές ομόλογο που λήγει στις 3 Δεκεμβρίου του 2024 και από το 20ετές ομόλογο που λήγει την 21η Ιανουαρίου του 2040.

Στόχος είναι να αντληθούν €250 εκ. από κάθε έκδοση και εφόσον υπάρχει ζήτηση άλλα €250 εκ. μέσω του πενταετούς ομολόγου.

Η κυβέρνηση πάντως θεωρεί πως εφόσον ολοκληρωθεί με επιτυχία και αυτή η νέα προσπάθεια θα δημιουργήσει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα σε σχέση με τις διακυμάνσεις των αποδόσεων στις αγορές.

Τα βιβλία προσφορών για τη νέα έκδοση αναμένεται να ανοίξουν αύριο στις 10:00.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας