Επίθεση ΣΥΚΑΛΑ κατά Πανίκου Δημητριάδη

Επίθεση κατά του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη εξαπέλυσε σε ανακοίνωση του Σύνδεσμος Καταθετών της Λαϊκής Τράπεζας.

Αφορμή για την επίθεση ήταν ανάρτηση του κ. Δημητριάδη για το κούρεμα που αποφασίστηκε τον Μάρτιο του 2013.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Πανίκος Δημητριάδης – Ο μοναδικός Διοικητής Κεντρικής Τράπεζας παγκόσμια, ο οποίος κράτησε τράπεζα στον αναπνευστήρα «για να γίνουν εκλογές», οδηγώντας σε καταστροφή την οικονομία ενός Κράτους, επανέρχεται!

Ο κ. Πανίκος Δημητριάδης, Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου το 2013, έκαμε χθες ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, εκφράζοντας, με προκλητικό τρόπο, την «απογοήτευση του γιατί οι συμπατριώτες του ακόμα δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτό που έγινε το 2013 ήταν για το καλό τους»!

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που «κράτησε στον αναπνευστήρα την Λαϊκή μέχρι να γίνουν εκλογές» (δικά του λόγια). Είναι ο ίδιος άνθρωπος που έθεσε τις Κυπριακές τράπεζες σε διαχείριση για να χαρίσει τις τραπεζικές εργασίες τους στην Ελλάδα στην Τράπεζα Πειραιώς, χωρίς την σύμφωνη γνώμη των Κυπριακών τραπεζών. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που έκανε χθες ανάρτηση και ζητά και τα ρέστα διότι μας έσωσε, δήθεν, από τα χειρότερα το 2013.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που συνεργάστηκε με την PIMCO και ALVAREZ AND MARSAL με τα γνωστά αποτελέσματα, τα οποία δεν θα σχολιάσουμε αφού περιλαμβάνονται σε πορίσματα ερευνητικών επιτροπών. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που υποστηρίζει ότι στον καπιταλισμό υπάρχουν ρίσκα, υπονοώντας ότι ο επόπτης των τραπεζών (η Κεντρική Τράπεζα) δεν ευθύνεται για την προστασία των αποταμιεύσεων των πολιτών στις τράπεζες, τις οποίες έχει ευθύνη να ελέγχει. Είναι ο ίδιος άνθρωπος από το γραφείο του οποίου εκδόθηκε εγκύκλιος ένα μήνα πριν το κούρεμα, διαβεβαιώνοντας για την φερεγγυότητα των Κυπριακών Τραπεζών (τέτοια εγκύκλιος στάλθηκε και στην Λαϊκή Τράπεζα). Είναι ο ίδιος άνθρωπος που όταν ανέλαβε το ELA (παροχή έκτακτης ρευστότητας) της Λαϊκής ήταν γύρω στα 3 δις. Στην θητεία του έφτασε τα 9 δις. Δεν είπε ποτέ όμως σε ποιων τα χέρια κατέληξαν αυτά τα χρήματα. Ούτε και είπε ποτέ ποιων τα κεφάλαια φυγαδεύτηκαν από την Κύπρο λίγο πριν το κούρεμα (σε ανοικτή, ακόμα και κλειστή περίοδο λειτουργίας τραπεζών).
Είναι ο ίδιος άνθρωπος που ακόμα πιστεύει ότι το 2013 και με τη δική του παρέμβαση κουρεύτηκαν μόνο «οι πλούσιοι / μεγάλοι πελάτες των δικηγορικών γραφείων».

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που, ενώ με δική του υπογραφή επιβλήθηκε απαγόρευση σε όλους του Κυπρίους να εξάγουν χρήματα στο εξωτερικό, ταυτόχρονα αυτός απαίτησε να του καταβληθεί αποζημίωση στο εξωτερικό, για να παραιτηθεί!

Αυτούς που αποταμίευαν για δεκαετίες για να στηρίξουν τα παιδιά τους, για να μπορέσουν να διαβιώσουν με αξιοπρέπεια μέχρι να πεθάνουν, τους θεωρεί αναπόφευκτες παράπλευρες απώλειες. Μέσα σε όλα αυτά κάνει αναφορές διαφημίζοντας το βιβλίο του, το οποίο προφανώς θεωρεί «ιερό ευαγγέλιο» και όχι απλά την δική του άποψη!

Δειτε Επισης

Νέα αύξηση τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια τον Μάρτιο
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά