Τρ. Κύπρου: Οι έξτρα ενέργειες για αντιμετώπιση Κορωνοϊού

Η Τράπεζα Κύπρου πέραν από τη στήριξη που θα δώσει σε νοικοκυριά και δανειολήπτες για ενίσχυσης ρευστότητας τους προβαίνει εδώ και αρκετές μέρες σε κάποιες άλλες ενέργειες σε συνεργασία με πελάτες της και το Reaction Cyprus για στήριξη όλων όσοι δίνουν τη μάχη με την πανδημία του κορωνοϊού.

Ήδη μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλές ενέργειες που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας που αφορούν παραχώρηση ιατρικού εξοπλισμού, τροφίμων, καυσίμων, λογισμικών και άλλων ειδών τεχνολογίας προς αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον Κορωνοϊό.

Στην ουσία αυτό που έκανε η Τράπεζα Κύπρου ήταν να «εκμεταλλευτεί» το μεγάλο αριθμό του δικτύου πελατών της οι οποίοι συνέβαλαν και με την προσπάθεια της Τράπεζας στην κάλυψη βασικών αναγκών ατόμων που εργάζονται σε κρατικές και άλλες υπηρεσίες.

Με βάση πληροφορίες που μαζέψαμε μέχρι στιγμής συνέβαλαν η κάθε μία με το δικό της τρόπο 15 εταιρείες και Σύνδεσμοι.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους ακόλουθους μεταξύ άλλων:

-BIONIC
-KIDS ALTERNATIVE
-MC DONALD’S
-OLI TECH
-PUBLIC
-UNICARS
-WOOD & FIRE
-PETROLINA
-ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΥΠΡΟΥ
-ΦΟΥΡΝΟΙ ΖΟΡΠΑΣ
-3CX
-ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ

Κρίνεται μέχρι στιγμής ως ιδιαίτερα σημαντική η συμβολή του δικτύου, όπου η Πολιτεία βρίσκει δυσκολίες σε υλικά, εξοπλισμό, χώρους, καύσιμα, τροφοδοσία, αναλώσιμα, μηχανήματα.

Επιπρόσθετα το «στρατηγείο» της Τράπεζα Κύπρου στα Λατσιά για τις Κινητές Μονάδες Στήριξης έχει ετοιμαστεί και η υποδομή έχει ολοκληρωθεί και το Συγκρότημα δηλώνει έτοιμο να προσφέρει στο Υπ. Εργασίας την ανάλογη στήριξη επί τόπου και μέσω #SupportCy.

Σύντομα σε αυτό το δίκτυο όπως πληροφορείται το InBusinessNews αναμένεται να προστεθούν άλλες 5 γνωστές κυπριακές εταιρείες.

Η Τράπεζα δεν μένει όμως μόνο σε αυτά. Σύμφωνα με πληροφορίες μας ετοιμάζονται σχέδια για στήριξη των γονιών που έχουν παιδιά στο εξωτερικό, με δωρεάν μεταφορές χρημάτων σε όλους. Εννοείται πως δωρεάν χρεωστικές κάρτες θα δίνονται σύντομα και η ανάγκη αυτή θα αφορά μεταξύ άλλων και τους ηλικιωμένους που δεν έχουν καμία κάρτα. 

 Στην Τράπεζα Κύπρου γίνονται εντατικές αναλύσεις, ολονύκτιες εργασίες σε σενάρια και πολύωρες συσκέψεις  για μέτρα που θα οδηγήσουν μεταξύ άλλων και σε αναστολή δόσεων και να στηρίξουν την οικονομία.

 Η πολιτεία για την Τράπεζα Κύπρου κινείται σε δρόμο που θα αποφέρει καλά αποτελέσματα, αλλά παραμένουν κάποιες λεπτομέρειες. Όλα δείχνουν πλήρη συναίνεση κυβέρνησης, ΚΤΚ, κομμάτων, τραπεζών και άλλων εμπλεκομένων. Ελπίδα, αυτό να ισχύει ως την ψήφιση αύριο 16.00

 Το Συγκρότημα θα είναι σε θέση να ανακοινώσει πραγματικά μέτρα μόλις ψηφιστεί ο νόμος την Παρασκευή. 
 Πάντως, θεωρεί ότι η δουλειά που έγινε από ΥΠΟΙΚ και ΚΤΚ είναι εξαιρετική, όπως εξαιρετική ήταν η συμβολή, η διάθεση και η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων.
 
 

Δειτε Επισης

Νέα αύξηση τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια τον Μάρτιο
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά