Κωνσταντίνος Ηροδότου: Έχτισα συμμαχίες σε 9 μήνες (video)

«Υπάρχει πρόοδος από πλευράς τραπεζών στην προσπάθεια μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων αλλά μπορούμε να πετύχουμε ακόμη περισσότερα», ανέφερε σε συνέντευξη του στο InBusinessNews o Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνος Ηροδότου.
 
«Είναι αναγνωρισμένο το ότι έχουμε πετύχει πάρα πολλά πράγματα, αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν προκλήσεις που παραμένουν οι οποίες είναι στο χέρι μας να τις διαχειριστούμε σωστά και πέραν αυτού να κτίσουμε και άμυνες για πιθανές μελλοντικές φουρτούνες που μπορούν να έρθουν από το εξωτερικό», υπογράμμισε.

Διαβάστε ακόμα: Κύπρος Τσέντας: Ο επιχειρηματίας πίσω από την «Νέα Αροδαφνούσα»

Οι τρεις βασικές προκλήσεις του χρηματοπιστωτικού τομέα
Κληθείς να σχολιάσει τις άλλες προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο χρηματοπιστωτικές τομέας πέραν των «κόκκινων» δανείων απάντησε πως η δεύτερη πρόκληση που δεν είναι μόνο για τις κυπριακές τράπεζες αλλά για όλες τις τράπεζες στην ευρωζώνη είναι η κερδοφορία τους. Ως τρίτη προτεραιότητα αναφέρθηκε στην ανάγκη να γίνει πιο παραγωγική και γρήγορη η εξυπηρέτηση των νόμιμων συναλλαγών, των επιχειρήσεων και του κοινού.

Διαβάστε ακόμα: Άρχισε η ανέγερση του νέου ξενοδοχείου της Λευκωσίας!
 


Διαβάστε ακόμα: Σ. Καρασιαλής: Διαχειριζόμαστε 20.000 τόνους ζωικά υποπροϊόντα κάθε χρόνο

Έχτισα συμμαχίες σε 9 μήνες
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου κλήθηκε από το InBusinessNews να σχολιάσει και το κατά πόσον έχει αλλάξει η εικόνα της Κύπρου στη Φρανκφούρτη με βάση τα όσα ο ίδιος αποκόμισε από τη παρουσία του ως μέλος του ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας τους τελευταίους εννέα μήνες. «Έχουμε φωνή στο ΔΣ και έχουμε συμφωνήσει να έχουμε συνεργασία τεχνικής ή άλλης φύσεως με άλλες έξι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης η οποία συμπεριλαμβάνει και τις πολύ μεγάλες όπως της Γερμανίας, της Ολλανδίας και του Βελγίου. Θα έχουμε πολύ σύντομα ευελπιστώ και σειρά επισκέψεων στην Κύπρο Διοικητών κεντρικών τραπεζών στην Κύπρο, που δείχνει πόσα κτίσαμε τους τελευταίους 9 μήνες, τι σχέσεις δημιουργήσαμε προς όφελος της χώρας μας και της οικονομίας», υπογράμμισε.

Πιο δύσκολο το 2020 από το 2019
Τέλος αναφερόμενος στις προβλέψεις του για την πορεία της κυπριακής οικονομίας το 2020 ο κ. Ηροδότου επεσήμανε πως θα ρίξουν ταχύτητα σε σύγκριση με το 2019, προσθέτοντας ωστόσο πως αν συγκριθεί με το μέσο όρο που καταγράφεται στη ζώνη του ευρώ θα κυμανθεί σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα στην Κύπρο.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ