ΣΥΠΡΟΔΑΤ: Χαιρετίζει την πρωτοβουλία κομμάτων για τραπεζικές χρεώσεις

Δελτίο Τύπου  12/11/2019 11:16
ΣΥΠΡΟΔΑΤ: Χαιρετίζει την πρωτοβουλία κομμάτων για τραπεζικές χρεώσεις

ΣΥΠΡΟΔΑΤ: Χαιρετίζει την πρωτοβουλία κομμάτων για τραπεζικές χρεώσεις

Δελτίο Τύπου  12/11/2019 11:16
Ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών χαιρετίζει την πρωτοβουλία των κομμάτων αναφορικά με τις νέες χρεώσεις των τραπεζών.

RELATED ARTICLESΣυγκεκριμένα σε ανακοίνωση του σημειώνει πως «παρόλο που το Υπουργείο Οικονομικών έχει την δυνατότητα, βάσει νόμου, να επέμβει, δυστυχώς δεν αναμένουμε ότι θα λάβει μέτρα καθώς, έδειξε φανερή πρόθεση να βοηθήσει τις τράπεζες να εκποιήσουν όσες περισσότερες περιουσίες γίνεται όταν έκαμε αναφορά σε δήθεν αντισυνταγματικότητα του νόμου περί Καταχρηστικών Ρητρών και του τροποποιητικού νόμου σχετικά με τις εκποιήσεις.

Σύμφωνα με σχετική ευρωπαϊκή οδηγία τα κράτη μέλη μπορούν να απαγορεύουν στις τράπεζες να απαιτούν επιβαρύνσεις από τους καταναλωτές, λαμβανομένης υπόψη της ανάγκης να ενθαρρυνθεί ο ανταγωνισμός και να προαχθεί η χρήση αποτελεσματικών μέσων πληρωμής. Σε κάθε περίπτωση, οι χώρες μέλη οφείλουν να απαγορεύουν στις τράπεζες να χρεώνουν τους καταναλωτές με δαπάνες που υπερβαίνουν το κόστος που πληρώνει η τράπεζα για τη χρήση ορισμένων μέσων πληρωμής. Υπάρχει σχετική νομολογία του ευρωπαϊκού δικαστηρίου. Η εφαρμογή της οδηγίας και της νομολογίας είναι υποχρεωτική έναντι των πάντων.

Η αδικία πρέπει να τιμωρείται. Η ατιμωρησία διαταράσσει την συνοχή της οικονομίας και της κοινωνίας και θα οδηγήσει τελικά σε κατάρρευση.

Προειδοποιούμε ότι υπάρχουν οργανωμένα σύνολα δανειοληπτών, που δεν ελέγχουμε, οι οποίοι προτίθενται να φθάσουν στα άκρα.

Όταν η κατάσταση ξεφύγει από τον έλεγχο, οι υπεύθυνοι θα είναι οι τράπεζες και η Κυβέρνηση».
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας