powered by

Τράπεζα Κύπρου: Πώλησε ακίνητα αξίας €92 εκατ. σε ένα εξάμηνο

Η Διεύθυνση Διαχείρισης Ακινήτων (ΔΔΑ) της Τράπεζας Κύπρου ανέλαβε ακίνητα ύψους €126 εκατ. το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2019 μέσω συμφωνιών ανταλλαγής χρέους με ακίνητα και ανακτηθέντων ακινήτων. Όπως αναφέρεται στην ενδιάμεση οικονομική έκθεση του Συγκροτήματος, η Διεύθυνση Διαχείρισης Ακινήτων,  επικεντρώνει την προσοχή της στην πώληση των ακινήτων που προκύπτουν από τις συμφωνίες ανταλλαγής χρέους με ακίνητα.

Το Συγκρότημα ολοκλήρωσε την οργανική πώληση ακινήτων ύψους €92 εκατ.  κατά το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2019 (σε σύγκριση με €126 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους) με αποτέλεσμα κέρδη από την πώληση ακινήτων ύψους €16 εκατ. για το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2019.

Επιπρόσθετα, κατά τo εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2019, το Συγκρότημα προχώρησε σε εκτέλεση αγοραπωλητήριων συμφωνιών με συνολική τιμή συμβολαίου ύψους €110 εκατ. (258 ακίνητα), εξαιρουμένης της πώλησης του Cyreit Variable Capital Investment Company PLC (Cyreit). Παράλληλα υπέγραψε αγοραπωλητήριες συμφωνίες για πωλήσεις ακινήτων με τιμή συμβολαίου ύψους €89 εκατ.

Τον Νοέμβριο 2018 μα θυμίσουμε, η BOC PCL υπέγραψε συμφωνία για τη διάθεση ολόκληρου του ποσοστού συμμετοχής της στις επενδυτικές μετοχές του Cyreit. Κατά το 2019, το Συγκρότημα ολοκλήρωσε την πώληση του Cyreit, το οποίο αποτελείτο από 21 ακίνητα αναγνωρίζοντας ζημιά από την πώληση ύψους περίπου €1 εκατ. Από το Νοέμβριο 2018 συνολικές εισπράξεις από την πώληση του Cyreit ανήλθαν στα €160 εκατ.
 
Διαβάστε ακόμα: Τζον Χούρικαν: Πώς ανέστησε σε 6 χρόνια την Τράπεζα Κύπρου

Τέλος, με την ολοκλήρωση του Project Helix, ακίνητα με λογιστική αξία ύψους €109 εκατ., τα οποία περιλαμβάνονταν  στο χαρτοφυλάκιο πώλησης ΜΕΔ (Helix), αποαναγνωρίστηκαν στις 30 Ιουνίου 2019.  Το Συγκρότημα αποφάσισε να κατηγοριοποιήσει τα μισθωμένα ακίνητα, τα οποία αποκτήθηκαν μέσω ανταλλαγής χρέους και ήταν μισθωμένα σε ‘Επενδύσεις σε Ακίνητα’ αντί ως 'Αποθέματα'. Η αλλαγή αυτή εφαρμόστηκε αναδρομικά, και είχε ως αποτέλεσμα την αναπροσαρμογή των συγκριτικών ποσών.
 
Διαβάστε ακόμα: Ελληνική: 17 υποψήφιοι αναζητούν θέση στο νέο ΔΣ
 

Δειτε Επισης

Τράπεζα Κύπρου: Επανεκλογή Αράπογλου στην προεδρία και Grobler στην αντιπροεδρία-Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου
Έρχονται αλλαγές στους κανόνες για τις τράπεζες-Η πρόταση της ΕΚΤ
Π. Νικολάου: Ανοιχτή σε μη οργανικές ευκαιρίες που μπορεί να επιταχύνουν την οργανική ανάπτυξη η Τρ. Κύπρου
Τ. Αράπογλου: Αύξηση ποσοστού διανομής κερδών στους μετόχους, προγράμματα επιβράβευσης του προσωπικού
Νέα μείωση επιτοκίου από την Τράπεζα Κύπρου-Άμεσο όφελος για 12.000 δανειολήπτες
Ενδυναμώνεται η διοίκηση της Alpha Bank-Οι τρεις στρατηγικές προσθήκες και οι θέσεις που αναλαμβάνουν
Ξεπέρασε τα $10 δις η κεφαλαιοποίηση της Freedom Holding Corp. μετά το ιστορικό ρεκόρ στην τιμή της μετοχής της
Τρ. Κύπρου: Παροχή κινήτρων στους υπαλλήλους με δωρέαν διάθεση μετοχών σε στελέχη της γενικής διεύθυνσης
Τράπεζα Κύπρου: Απέκτησε άλλες 301.056 μετοχές στο πλαίσιο του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών
Μάρτινς Κάζακς: Η ΕΚΤ είναι πλέον «σχετικά κοντά» στο τελικό επιτόκιο