Μάτσης: Η Ελληνική Τράπεζα έχει την μεγαλύτερη ρευστότητα

Την μεγαλύτερη δυνατότητα από όλους τους ανταγωνιστές της, να στηρίζει τις επιχειρησιακές δραστηριότητες και τις χρηματοδοτικές ανάγκες των επιχειρήσεων, έχει Ελληνική Τράπεζα, σύμφωνα με τον Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή της Τράπεζας, Ιωάννη Mάτση, ο όποιος μιλούσε στο πλαίσιο του "The Annual Gala Dinner", της Ελληνικής Τράπεζας. 

Σύμφωνα με τον Ιωάννη Μάτση αυτό απορρέει από το γεγονός ότι η Ελληνική Τράπεζα έχει τα περισσότερα διαθέσιμα ρευστά και κεφάλαια από οποιαδήποτε άλλη τράπεζα. “"Να σημειώσω ότι το 55% του ισολογισμού είναι σε ρευστά τα όποια θέλουμε να διαθέσουμε για να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις,”" ανέφερε.

Ο κύριος Μάτσης τόνισε πως η ρευστότητα της τράπεζας προέρχεται από τις καταθέσεις του κοινού κάτι που την κάνει την μεγαλύτερη τράπεζα λιανικής. "Η διοχεύτεση όμως της χρηματοδότησης γίνεται στις επιχειρήσεις. Για αυτό τον λόγο θέλουμε να θεωρούμαστε Τράπεζα επιχειρήσεων”. 

Ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Ελληνικής Τράπεζας δεν μπορούσε να μην αναφερθεί και στην εξαγορά της Συνεργατικής Τράπεζας. Αυτό σύμφωνα με τον κ. Μάτση εδραίωσε πλέον την Ελληνική Τράπεζα ως τον πιο στέραιο, υγειές και βιώσιμο οργανισμό στο νησί. Μια τράπεζα που μπορεί με κύρος και σύνεση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και να καταστεί ικανή να στηρίξει τους πελάτες της αλλα και να παραμέινει θεματοφύλακας και κηδεμόνας των καταθέσεων ολόκληρου του νησιού. 

Σύμφωνα με τον κ. Μάτση η Ελληνική Τράπεζα μετά την εξαγορά του Συνεργατισμού εξυπηρετεί πλέον 600.000 πελάτες μέσα από ένα δίκτυο 130 καταστημάτων, καθημερινά, που είναι πολύ περισσότερα από οποιδήποτε άλλο ανταγωνιστή. “Αυτό φάινεται και από το μερίδιο αγοράς που έχουμε που φτάνει το 40% στην λιανική αγορά." 

Κλέινοντας ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Τράπεζας ανέφερε πως μαζί με τους συνεργάτες του βρίσκονται εδώ για να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες της Ελληνικής Τράπεζας ώστε να καταστεί η κύρια Τράπεζα της χώρας. 

 

Δειτε Επισης

Νέα αύξηση τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια τον Μάρτιο
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά