RCB Bank: Νέα στρατηγική με επίκεντρο την εγχώρια αγορά

Νέο πενταετές πρόγραμμα ενέκρινε πρόσφατα η RCB Bank με νέα στρατηγική με επίκεντρο την εγχώρια αγορά της Κύπρου. Παρουασιάζοντας τη νέα στρατηγική ο πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας, Παναγιώτης Λοϊζίδης επισήμανε πως οι πυλώνες της στρατηγικής περιλαμβάνει την αύξηση του δανειακού χαρτοφυλακίου σε επιχειρήσεις, παροχή ευέλικτων και ελκυστικών δανειακών προϊόντων σε ιδιώτες πελάτες, διεθνή ιδιωτική τραπεζική, όπως επίσης και και επενδύσεις στην τεχνολογία για την ανάπτυξη καινοτόμων ψηφιακών προϊόντων.

Ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε πως η RCB άρχισε να βελτιστοποιεί την οργανωτική της δομή και τις επιχειρηματικές της διαδικασίες, ενισχύει την ψηφιακή τραπεζική και προσφέρει νέες καινοτόμες λύσεις ηλεκτρονικών πληρωμών. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, πρόσθεσε, η RCB αποτελεί την μοναδική τράπεζα στην Κύπρο, που έχει επενδύσει σε δικό της κέντρο και πλατφόρμα εκκαθάρισης καρτών με απευθείας συνδέσεις με τα διεθνή συστήματα πληρωμών, αξιοποιώντας εμπειρογνώμονες από την Κύπρο. Παράλληλα, το 2018 η RCB άρχισε να προσφέρει τη νέα τραπεζική εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας, κάρτα πολλαπλών νομισμάτων καθώς και ψηφιακό πορτοφόλι.

Από την πλευρά του ο Χριστόφορος Στυλιανίδης, επικεφαλής εταιρικού δανεισμού της RCB, ανέπτυξε το οικονομικό περιβάλλον μέσα στο οποίο δραστηριοποιείται η Τράπεζα στην Κύπρο, υπογραμμίζοντας πως η Τράπεζα επικεντρώνεται στους τομείς στους οποίους η RCB μπορεί να προσφέρει αξία στους πελάτες. Τόνισε πως στο δανειακό χαρτοφυλάκιο υπάρχουν επιχειρήσεις από όλο το φάσμα των οικονομικών δραστηριοτήτων, προσθέτοντας πως στόχος της Τράπεζας είναι να διευρύνει το εν λόγω χαρτοφυλάκιο. Υπογράμμισε πως η Τράπεζα επιδιώκει επίσης να παρέχει χρηματοδότηση και σε νέους τομείς της Οικονομίας, ιδιαίτερα στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας όπως επίσης και στον τομέα των εναλλακτικών πηγών ενέργειας.

Ο Κυριάκος Μιχαηλίδης, επικεφαλής του δικτύου καταστημάτων της RCB επισήμανε πως η Τράπεζα υιοθετεί διαφορετική προσέγγιση προς τους πελάτες της, διαθέτει πρόγραμμα ψηφιακών λύσεων ενώ προωθείται και η πλατφόρμα αποδοχής πελατών ψηφιακά. Επίσης αναφέρθηκε και σε νέο πρόγραμμα καταθέσεων το οποίο θα προσφέρει κυμαινόμενο επιτόκιο, το οποίο θα είναι συνδεδεμένο με το euribor.

 

Δειτε Επισης

Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%