Χούριγκαν: Υπέβαλε και επίσημα παραίτηση από Τρ. Κύπρου

Την απόφαση του να αποχωρήσει από το Συγκρότημα τον Σεπτέμβριο του 2019 γνωστοποίησε προς τα Διοικητικά Συμβούλια της Bank of Cyprus Holdings Public Limited Company και της Τράπεζας Κύπρου Δημόσια Εταιρία Λίμιτεδ το βράδυ της Κυριακής , ο Διευθύνων Σύμβουλος του Συγκροτήματος, Patrick Hourican, ενημέρωσε, δίνοντας προειδοποίηση έξι μηνών. Κατά την ημερομηνία αποχώρησης του, ο κ. Hourican θα έχει συμπληρώσει περίπου έξι χρόνια στην θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου του Συγκροτήματος. Ο κ. Hourican σκοπεύει να επιδιώξει μια νέα επαγγελματική ευκαιρία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Διοικητικά Συμβούλια θα ξεκινήσουν, σύμφωνα με τον κώδικα εταιρικής διακυβέρνησης, την διαδικασία εξεύρεσης κατάλληλου υποψηφίου, για την διαδοχή του κ. Hourican, στην θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου του Συγκροτήματος.

Με ανακοίνωση του, ο πρόεδρος και τα Διοικητικά Συμβούλια θα ήθελαν να εκφράσουν τις ευχαριστίες και την βαθιά εκτίμησή τους στον κ. Hourican, για την ηγεσία και τις εξέχουσες υπηρεσίες του προς το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου, σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους στην πρόσφατη ιστορία του. Ο κ. Hourican ηγήθηκε της αναδιάρθρωσης, της ανακεφαλαιοποίησης και της ανάκτησης της εμπιστοσύνης του Συγκροτήματος και έχει συμβάλει στην ανάπτυξη κατάλληλων στρατηγικών για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που προκύπτουν από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, καθώς επίσης και στην συρρίκνωση της Τράπεζας με στόχο την ανάκτηση της ισχυρής της θέσης, ενώ ταυτόχρονα έχει συμβάλει στην δημιουργία μιας ισχυρής ανώτατης εκτελεστικής ομάδας, ικανής να καθοδηγήσει την Τράπεζα στο προσεχές μέλλον.

Ο Δρ. Ackermann, Πρόεδρος των Διοικητικών Συμβουλίων, σχολίασε:
“Θέλω να εκφράσω τις δικές μου ειλικρινείς ευχαριστίες, αλλά και αυτές των Διοικητικών Συμβουλίων, προς τον John, για τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε στην αναδιάρθρωση του Συγκροτήματος και για τα έξι περίπου χρόνια που αφιέρωσε στην ηγεσία του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου. Ο John παραμένει αφοσιωμένος στο να αφήσει πίσω του μια δυνατή διευθυντική ομάδα και μία Τράπεζα που συνεχώς βελτιώνει την χρηματοοικονομική της θέση, και που έχει ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πελατών της. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στενά μαζί του τους επόμενους μήνες, διασφαλίζοντας παράλληλα την ομαλή μετάβαση στη νέα ηγεσία.” 

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου