Νικολάου: Οι τράπεζες έχουν περισσότερη αξιοπιστία

  05/12/2018 14:05
Νικολάου: Οι τράπεζες έχουν περισσότερη αξιοπιστία

Νικολάου: Οι τράπεζες έχουν περισσότερη αξιοπιστία

  05/12/2018 14:05
Πρόκληση χαρακτήρισε ο Πανίκος Νικολάου διευθυντής του Corporate Banking της Τράπεζας Κύπρου το να είναι σήμερα κάποιος τραπεζίτης. Μιλώντας ενώπιον του 6ου  Cyprus Banking Forum ο κ. Νικολάου επισήμανε ότι έχει συρρικνωθεί ο τραπεζικός τομέας στην Κύπρο αλλά παραμένει έναν από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς τομείς στην ΕΕ μετά το Λουξεμβούργο.

RELATED ARTICLESΣε ότι αφορά την παραχώρηση νέων χορηγήσεων ο κ Νικολάου ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν διοχετευτεί €12 δις υπό την μορφή δανεισμού. Υπογράμμισε πως υπάρχει δυσκολία στην εξεύρεση πελατών για την παραχώρηση νέων χορηγήσεων ειδικότερα με τον μεγάλο όγκο μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων. Πρόσθεσε πως χρηματοδοτούνται τα μεγάλα έργα υποδομής και εξειδικευμένους τομείς όπως είναι η εκπαίδευση και η ναυτιλία.

Το 85% των τραπεζών σε παγκόσμιο επίπεδο, ανέφερε, βρίσκονται σε διαδικασία ψηφιακής μεταμόρφωσης, επισημαίνοντας πως οι τράπεζες με τον ένα τρόπο ή τον άλλον θα υιοθετήσουν τις νέες χρηματοοικονομικές τεχνολογίες. Τόνισε πως παρά την παρουσία εφαρμογών οι τράπεζες έχουν καλύτερο branding και καλύτερη αξιοπιστία.
Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας