Χάρης: Θετική εξέλιξη για όλους η πώληση της καλής ΣΚΤ

InBusinessNews  22/11/2018 06:52
Χάρης: Θετική εξέλιξη για όλους η πώληση της καλής ΣΚΤ

Χάρης: Θετική εξέλιξη για όλους η πώληση της καλής ΣΚΤ

InBusinessNews  22/11/2018 06:52
Σταδιακά σε ημικρατικό οργανισμό μετατρεπόταν ο Συνεργατισμός, όπως ανέφερε ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατικού Πιστωτικού Συστήματος ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι η μόνη λύση για αντιμετώπιση των παθογενειών ήταν η προσέλκυση επενδυτή.

RELATED ARTICLES


Διαβάστε ακόμα: Έρχεται η Black Friday με τα δώρα!
 

Σε μία πολύωρη κατάθεση, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι δεν έγινε ουδέποτε καμία αναφορά στον ίδιο για υπόσκαψη του Μάριου Κληρίδη όταν ήταν γενικός διευθυντής του Συνεργατισμού

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι η απόφαση για διάθεση του 25% των μετοχών της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας δεν εμπόδιζε την προώθηση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του Συνεργατισμού, αλλά επέτρεπε, όπως είπε, την ταχύτερη υλοποίησή της.

Ο κ Γεωργιάδης, αναμένεται να απαντήσει, μεταξύ άλλων σε ερωτήματα που σχετίζονται με την πρόθεση για δωρεάν παραχώρηση μετοχών του συνεργατισμού, τον τρόπο διαχείρισης της τράπεζας, τη συμφωνία με την Αλταμίρα, τις φιλικές του σχέσεις με Νικόλα Χατζηγιάννη και Γιάννο Σταυρινίδη, τον συντονισμό με την Κεντρική Τράπεζα και τις ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές  αλλά και τα γεγονότα που οδήγησαν στην πώληση του καλού κομματιού της ΣΚΤ στην Ελληνική Τράπεζα.

Διαβάστε ακόμα: Το μεγάλο στοίχημα του Καλοχωρίτη
 
Η κατάθεση του υπουργού αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το απόγευμα.
 
Το InBusinessNews θα μεταδίδει λεπτό προς λεπτό τα  όσα λέγονται ενώπιον της  Ερευνητικής Επιτροπής

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας