powered by

Χατζηγιάννης: Δεν βρίσκω συγκεκριμένο γεγονός που να έχω ευθύνη

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα συνεχίστηκε ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για τα αίτια κατάρρευσης του Συνεργατισμού, η κατάθεση του πρώην Πρόεδρου της Επιτροπείας και πρώην Γενικού Διευθυντή της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, Νικόλα Χατζηγιάννη.
 
Ο κ. Χατζηγιάννης ανέφερε ότι υπό τις περιστάσεις, καταβλήθηκε μια τεράστια προσπάθεια που έφερε «σημαντικά αποτελέσματα» στη μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ) του Συνεργατισμού, μιλώντας παράλληλα για «αποικιοκρατική αντιμετώπιση» από τους Ευρωπαίους επόπτες όταν ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να εποπτεύει την τράπεζα μετά τα στρες τεστ του 2014.
 
«Τρώγαμε απίστευτο ξύλο τότε» από την ΕΚΤ, είπε ο κ. Χατζηγιάννης, καταθέτοντας για τρίτη συνεχόμενη ημέρα ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για τα αίτια κατάρρευσης του Συνεργατισμού.
 
Ανέφερε ότι «η μόνη περίπτωση που γέμισαν τα μάτια μου και θα έφευγα (για πρώτη φορά) από συνάντηση ήταν όταν κάναμε τις πρώτες συναντήσεις» με τους επόπτες αρχές του 2015, προσθέτοντας ότι «ένοιωσα μια αποικιοκρατική αντιμετώπιση».
 
«Δεν ξαναπροσβάλτηκα στη ζωή μου τόσο πολύ. Δεν το δέχομαι να προσβάλλουν την τράπεζα και τη χώρα μου. Ήταν απίστευτοι… μας φώναζαν…», πρόσθεσε.
 
Αναφορικά με τα ΜΕΔ, ο κ. Χατζηγιάννης είπε ότι κοιτάζοντας σήμερα πίσω δεν γνωρίζει «τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν «για να επιφέρουμε μεγαλύτερη μείωση», προσθέτοντας ότι καταβλήθηκε η μέγιστη δυνατή προσπάθεια.
 
Σε άλλο σημείο την κατάθεσης του, είπε ότι δεν βρίσκει συγκεκριμένο γεγονός, στο οποίο να θεωρεί ότι έχει ευθύνη. 
 
Κατά τη χθεσινή κατάθεση του, ο κ. Χατζηγιάννης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη διαδικασία διορισμού των μελών της Επιτροπείας της ΣΚΤ και την εμπλοκή σε αυτή των κομμάτων , όπως και στις αυξημένες απαιτήσεις των Ευρωπαίων εποπτών, οι οποίες όπως υποστήριξε, οδήγησαν στη σημερινή κατάληξη/η του συνεργατισμού.
 
Διαβάστε ακόμα:
 
Το InBusinessNews μετάδοσε και σήμερα λεπτό προς λεπτό τα όσα θα κατατεθούν ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής.
 

Δειτε Επισης

Ο δρόμος του ΧΑΚ προς την αποκρατικοποίηση και τα...κέρδη από την πώληση σε ιδιώτη στρατηγικό επενδυτή
Στ. Καραμοντάνης: Σταθερά στην πρώτη γραμμή της αφαλάτωσης ο όμιλος Caramondani-Πλάνα επέκτασης στην Αλγερία
Άκης Έλληνας: Μια επένδυση εκατ. στη δίνη της αβεβαιότητας για το φυσικό αέριο-«Οι τράπεζες θέλουν να γνωρίζουν»
Οι επιπτώσεις από ενδεχόμενο κλείσιμο των στενών του Ορμούζ
Τα 37 πεντάστερα ξενοδοχεία της Κύπρου-Τα δωμάτια, οι κλίνες και πώς κατανέμονται ανά επαρχία(pics)
Έκλεισε και ανακοινώθηκε το deal…Στον Κώστα Κλεάνθους «Ο Φιλελεύθερος»
Papouis Dairies: Αποκτά εργοστάσιο παραγωγής χαλλουμιού και αναρής στα Λύμπια-Σε διαβούλευση η μονάδα
Εγκαταστάσεις και υποδομές μιας επένδυσης μεγατόνων στην καρδιά της καινοτομίας-Τι θα έχει το Τεχνολογικό Πάρκο στο Πεντάκωμο
Γιώργος Τοφινής: Το όραμα της ΕΤΑΠ για την επαρχία Αμμοχώστου-Ανέκαθεν πρωτοπόρα στον τομέα του τουρισμού
Bcentriqe.ai: Στρατηγική επέκταση στην Κύπρο για την εταιρεία με έδρα τη Silicon Valley-Φέρνει πρωτοποριακές λύσεις τεχνητής νοημοσύνης