LGS Handling: Εξυπηρετεί 40,000 πτήσεις και 5 εκατ. επιβάτες

Στην προσέλκυση περισσότερων αεροπορικών εταιρειών στην Κύπρο στοχεύει η LGS Handling, θυγατρική του Ομίλου Louis, η οποία το 2018 θα εξυπηρετήσει πάνω από 80 αεροπορικές εταιρείες.

Σε συνέντευξή του στο InBusinessNews ο Γενικός Διευθυντής της LGS Handling, Γιώργος Ιωαννίδης τονίζει ότι η εταιρεία φέτος αναμένεται να εξυπηρετήσει σχεδόν 40,000 πτήσεις, γύρω στα πέντε εκατομμύρια επιβάτες και θα χειριστεί 16,000 τόνους φορτίων.

Παράλληλα, εξηγεί ότι ο κύριος λόγος της επιτυχίας είναι κυρίως το έμψυχο δυναμικό της εταιρείας, η οποία εργοδοτεί κατά την περίοδο αιχμής άνω των 800 ατόμων και επενδύει στη εκπαίδευση και επανεκπαίδευση του προσωπικού της εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Διαβάστε ακόμα: Τρίτη κατάθεση Χατζηγιάννη στην Ερευνητική

Η LGS Handling γιορτάζει φέτος 10 χρόνια πετυχημένης παρουσίας στην Κυπριακή αγορά. Μιλήστε μας λίγο για την εταιρεία και το σημαντικό αυτό ορόσημο. 
Η εταιρεία είναι στην ουσία η μετεξέλιξη της Louis Aviation Services που ήταν από τις πρώτες που δραστηριοποιείτο στον τομέα εξυπηρέτησης επιβατών και φορτίων από την εποχή του αεροδρομίου Λευκωσίας. Στις 10 Μαρτίου 2008 και αφού εξασφαλίστηκε, μετά από διεθνή διαγωνισμό, μια από τις δυο άδειες επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών, η εταιρεία πήρε το σημερινό της όνομα. Κύριος μέτοχος της παραμένει ο Όμιλος Λούης. Σημαντικό μερίδιο στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας μας κατέχει η Goldair Handling , η μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου στην Ελλάδα με παρουσία σε 31 αεροδρόμια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Διαβάστε ακόμα: Ρώσοι, Ισραηλινοί και ...άλλοι θέλουν τα high end ακίνητα

Οι στόχοι

Ποιοι είναι οι βραχυπρόθεσμοι και οι μακροπρόθεσμοι στόχοι της εταιρείας;
Φιλοδοξούμε να βοηθήσουμε στην προσέλκυση περισσότερων αεροπορικών εταιρειών στην Κύπρο, προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες σε ελκυστικές τιμές. Προσβλέπουμε στη συνεχή ποιοτική αναβάθμιση και επέκταση των υπηρεσιών που προσφέρουμε και στοχεύουμε οι υπηρεσίες αυτές να ξεπερνούν τις προσδοκίες των πελατών μας. 

Θέλουμε να τα πετύχουμε αυτά λειτουργώντας υπεύθυνα με πρακτικές που προάγουν την ασφάλεια, υγειά και σεβασμό προς το περιβάλλον, προς όφελος των πελατών και συνεργατών, του προσωπικού, των τοπικών κοινωνιών και των περιοχών όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία και γενικά της Κύπρου.

Η επιτυχία οφείλεται στους ανθρώπους της

Ποιος πιστεύετε είναι ο κυριότερος λόγος της επιτυχίας της εταιρείας;
Ο κύριος λόγος της επιτυχίας μας είναι κυρίως το έμψυχο δυναμικό της. Η LGS εργοδοτεί κατά την περίοδο αιχμής άνω των 800 ατόμων και επενδύει στη εκπαίδευση και επανεκπαίδευση του προσωπικού της εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετήσια για να διασφαλίσει την υψηλή ποιότητα των προσφερόμενων  υπηρεσιών  μέσω της υψηλής επαγγελματικής επάρκειας και κατάρτισης  του προσωπικού της σ’ όλα τα επίπεδα. Πρέπει να αναφέρουμε εδώ ότι η διευθυντική ομάδα της εταιρείας έχει εκπαιδευτεί στα εξειδικευμένα κέντρα εκπαίδευσης της Lufthansa στη Γερμανία γι’ αυτό και η οργάνωση και λειτουργία της εταιρείας μας βασίζεται στα πρότυπα της εταιρείας αυτής.

Στην LGS έχουμε δώσει μεγάλη σημασία στην ποιοτική και ασφαλή διαχείριση με ιδιαίτερη περιβαλλοντική υπευθυνότητα και ευαισθησία. Μέσα στα πλαίσια αυτά έχουμε πιστοποιηθεί με το πρότυπο ISO 9001 για το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας και με το πρότυπο OHSAS 18001 για το Σύστημα Διαχείρισης  Ασφάλειας και Υγείας και είναι εγγεγραμμένη στο σύστημα  περιβαλλοντικής διαχείρισης και ελέγχου EMAS. 

Η εταιρεία έχει επίσης πιστοποιηθεί σαν εργοδότης ισότητας από τον Εθνικό φορέα πιστοποίησης επιχειρήσεων για την εφαρμογή καλών πρακτικών για την ισότητα των φύλων στο εργασιακό περιβάλλον. 

Η LGS έχει επενδύσει αρκετά εκατομμύρια και συνεχίζει να επενδύει στην αγορά εξειδικευμένων μηχανημάτων για να διασφαλίσει την ποιότητα, αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών της όπως και την ασφάλεια των πελατών και του προσωπικού της. Σήμερα ο στόλος των μηχανημάτων που διαθέτει, αριθμεί  άνω των 660 μονάδων και αποτελείται από λεωφορεία, ρυμουλκά αεροσκαφών, ανυψωτικά, τρακτέρ, κινητές ηλεκτρογεννήτριες, κλιματιστικά, αυτοκινούμενες σκάλες, πλατφόρμες κλπ. Η εταιρεία στα πλαίσια της περιβαλλοντικής της πολιτικής επενδύει σε μηχανήματα με χαμηλούς ρύπους έχει δε εντάξει στο στόλο της σημαντικό αριθμό ηλεκτροκίνητων μηχανημάτων, τα οποία αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά στα επόμενα χρόνια.

Επένδυση στην τεχνολογία

Πως αξιοποιεί η εταιρεία σας τη τεχνολογία για την αύξηση της αποδοτικότητας της;
Η εταιρεία έχει διαθέσει μεγάλα ποσά για την αγορά και ανάπτυξη ηλεκτρονικών συστημάτων τελευταίας τεχνολογίας για την διαχείριση των διαφόρων τομέων των δραστηριοτήτων της. Τέτοια αυτοματοποιημένα συστήματα που χρησιμοποιεί σήμερα είναι το ενιαίο σύστημα διαχείρισης πτήσεων, του προγραμματισμού της εργασίας και εκπαίδευσης του προσωπικού, του προγραμματισμού της εργασίας και συντήρησης των μηχανημάτων, το σύστημα ελέγχου των εισερχόμενων και εξερχόμενων φορτίων, του ελέγχου με GPS όλων των οχημάτων και αυτοκινούμενων μηχανημάτων της.

Η εταιρεία σας απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες, ως εκ τούτου αρκετός κόσμος δεν γνωρίζει τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιήστε. Θέλετε να μας μιλήσετε λίγο για τις υπηρεσίες που προσφέρετε;

Η εταιρεία μας προσφέρει ολοκληρωμένες  υπηρεσίες εξυπηρέτησης επιβατών, αεροσκαφών και φορτίων. Εξυπηρετεί επίσης πτήσεις ιδιωτικών φορτηγών και στρατιωτικών αεροσκαφών. Πιο συγκεκριμένα όσο αφορά τους επιβάτες η πρώτη επαφή με το προσωπικό μας είναι στο check-in, δηλαδή στη θεώρηση εισιτηρίων, ζύγισμα των αποσκευών, έκδοση του δελτίου επιβίβασης, ταυτοπροσωπία στη πύλη εξόδου προς το αεροσκάφος. Επίσης προσφέρουμε υπηρεσία έκδοσης εισιτηρίων για όλες τις αεροπορικές εταιρείες, υπηρεσία που είναι διαθέσιμη 24 ώρες / 365 ή 366 μέρες το χρόνο. Για τις εταιρείες που εξυπηρετούμε προσφέρουμε υπηρεσία για την αναφορά, εντοπισμό και προώθηση στον επιβάτη απολεσθέντων αποσκευών.

Για τα αεροσκάφη, ετοιμάζουμε και υποβάλλουμε στις αρμόδιες αρχές όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την πτήση, καθοδηγούμε τον πιλότο κατά την στάθμευση και αναχώρηση του αεροσκάφους, προγραμματίζουμε και δίνουμε στον πιλότο την κατανομή του φορτίου με βάση διεθνείς κανονισμούς και των κανονισμών της εταιρείας, στοιχεία σημαντικά για την ασφαλή απογείωση, φορτώνουμε και ξεφορτώνουμε τα αεροσκάφη, προβαίνουμε στον εσωτερικό καθαρισμό και εξωτερικό οπτικό έλεγχο του αεροσκάφους τόσο κατά την άφιξη όσο και την αναχώρηση και ρυμουλκούμε το αεροσκάφος στο διάδρομο τροχοδρόμησης. Όλα το πιο πάνω γίνονται με προσωπικό και μηχανήματα της εταιρείας.

Η LGS είναι πιστοποιημένος χειριστής ασφάλειας για φορτία από τις αρμόδιες αρχές. Διατηρεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας αποθήκη για εισαγωγές και εξαγωγές. Η αποθήκη  διαθέτει  χώρους για τη φύλαξη πολύτιμων αντικειμένων, επικίνδυνων υλικών, χώρο ελεγχόμενης θερμοκρασίας για ευαίσθητα είδη όπως φάρμακα και άλλα ιατρικά σκευάσματα και αίθουσα με σταθερή θερμοκρασία για την φύλαξη ευαίσθητων προϊόντων όπως φρούτα και φθαρτά. 

Προσφέρουμε επίσης υπηρεσία  εξωτερικού καθαρισμού αεροσκαφών με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό και εξειδικευμένο εξοπλισμό.
Η LGS είναι επίσης συν-διαχειριστής της εταιρείας S & L Airport services που εξυπηρετεί άτομα με κινητικά προβλήματα στα δυο αεροδρόμια  και διαχειρίζεται την αίθουσα διακεκριμένων επιβατών (business lounge) στο αεροδρόμιο Λάρνακας. 

Η κοινωνική ευθύνη

Πληροφορούμαστε ότι η LGS επιδεικνύει με διάφορες δράσεις την κοινωνική της ευαισθησία. Θα μπορούσατε να μας δώσετε κάποιες πληροφορίες γι’ αυτή την πτυχή των δραστηριοτήτων σας;

Η LGS είναι δραστήρια σε θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Είναι μάλιστα ιδρυτικό μέλος του Κυπριακού Συνδέσμου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου. Μερικές από τις δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης είναι η ετήσια αιμοδοσία στα δυο αεροδρόμια, η στήριξη των κοινωνικών παντοπωλείων των περιοχών που δραστηριοποιείται η εταιρεία, η δεντροφύτευση δημοτικού νηπιαγωγείου,  οι επισκέψεις σε γηροκομεία και προσφορά δώρων, η συλλογή ρούχων και παιχνιδιών, οι διάφορες δράσεις για την οικονομική ενίσχυση φιλανθρωπικών και άλλων κοινωφελών ιδρυμάτων, η χορηγία και συμμετοχή στο 1ο Μαραθώνιο Λάρνακας, η οργάνωση διαλέξεων για το προσωπικό από εξειδικευμένους επιστήμονες όπως γιατρούς και ψυχολόγους με ποικίλη θεματολογία. Το περασμένο καλοκαίρι προσφέραμε σημαντική οικονομική βοήθεια στους Πυρόπληκτους της Αττικής. Πρέπει να αναφέρουμε εδώ ότι το προσωπικό της εταιρείας συμμετέχει σ’ όλες αυτές τις δράσεις και έχει ενεργό συμμετοχή στο σχεδιασμό του ετήσιου προγράμματος  εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας μας.

Ποιες αεροπορικές εταιρείες εξυπηρετείτε;
H εταιρεία μας είναι η μεγαλύτερη του κλάδου στην Κύπρο, με βάση τον αριθμό των εταιρειών που εξυπηρετεί. Το 2018 θα εξυπηρετήσουμε πάνω από ογδόντα αεροπορικές εταιρείες. Μερικές από τις εταιρείες που εξυπηρετούμε είναι οι πιο κάτω: 
•    ΑΕGEAN
•    OLYMPIC
•    CYPRUS AIRWAYS
•    LUFTHANSA
•    MEA
•    EMIRATES
•    THOMAS COOK
•    UKRAINE INTERNATIONAL
•    EASYJET
•    SWISS
•    SAS
•    TRASAVIA
•    S7- GLOBUS SIBERIA
•     ALITALIA
•    WIZZ
•    VUELING / LEVEL
•    LAUDA MOTION
•    GERMANIA
•    TNT
•    URAL
•    AIR SERBIA
•    TAROM
•    LOT
•    CONDOR

Η εταιρεία μας το 2018, αναμένεται να εξυπηρετήσει σχεδόν 40,000 πτήσεις, γύρω στα πέντε εκατομμύρια επιβάτες και θα χειριστεί 16,000 τόνους φορτίων.

Δειτε Επισης

Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food