Βεστάγκερ: Δύσκολη αλλά επωφελής η απόφαση για ΣΚΤ

  14/09/2018 13:20
Βεστάγκερ: Δύσκολη αλλά επωφελής η απόφαση για ΣΚΤ
Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης σε συνάντηση με την Ευρωπαία Επίτροπο αρμόδια για θέματα Ανταγωνισμού κα Margrethe Vestager.

Βεστάγκερ: Δύσκολη αλλά επωφελής η απόφαση για ΣΚΤ

  14/09/2018 13:20
Δύσκολη απόφαση αλλά επωφελή για την κυπριακή οικονομία χαρακτήρισαν ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης και η Ευρωπαία Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Ανταγωνισμού, Μαργκέτε Βεστάγκερ την έξοδο της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας από την αγορά. 

RELATED ARTICLES


 
«Όταν είχες μια δύσκολη διαδικασία και παίρνεις αποφάσεις περίπλοκες που είναι επιβαρυντικές για το κράτος είναι πολύ ενθαρρυντικό να βλέπουμε ότι (η απόφαση) επέτρεψε θετικές εξελίξεις για την κυπριακή οικονομία», ανέφερε  η Κ. Βεστάγκερ σε δηλώσεις της ύστερα από συνάντηση με τον κ. Γεωργιάδη.
Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως ήταν ένα να θέμα τo οποίο ήταν δύσκολο, ήταν μια δύσκολη πολιτική απόφαση, που λειτουργεί προς το δημόσιο συμφέρον και ευχαρίστησε την κ. Βεστάγκερ για τη συνεργασία και την καθοδήγηση.
 
Παράλληλα ερωτηθείς αν έχουν τηρηθεί οι προϋποθέσεις που έθεσε η Κομισιόν για την έγκριση της κρατικής στήριξης, η κ. Βεστάγκερ είπε πως οι προϋποθέσεις για την έξοδο της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας από την αγορά και τη ανάληψη των καλών εργασιών της από την Ελληνική Τράπεζα έχουν τηρηθεί, ενώ εξέφρασε ικανοποίηση για τα μέτρα που λήφθηκαν όσον αφορά τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων που έχουν παραμείνει στο κράτος και ειδικότερα για τα μέχρι τώρα μέτρα όσον αφορά τη δημιουργία στήσιμο του φορέα που θα χειριστεί τα ΜΕΧ.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας