Θεοδότου: Δεν μπορούσε να αναλάβει τέτοιο έργο ο Χατζηγιάννης

InBusinessNews  06/08/2018 07:28
Θεοδότου: Δεν μπορούσε να αναλάβει τέτοιο έργο ο Χατζηγιάννης

Θεοδότου: Δεν μπορούσε να αναλάβει τέτοιο έργο ο Χατζηγιάννης

InBusinessNews  06/08/2018 07:28
Με βολές εναντίον του πρώην Προέδρου του ΔΣ της ΣΚΤ και μετέπειτα Γενικού Διευθυντή, Νικόλα Χατζηγιάννη συνεχίστηκε η δεύτερη ακροαματική διαδικασία ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για τα αίτια κατάρρευσης του Συνεργατισμού. 

RELATED ARTICLES


 
Στις καταθέσεις τους, τόσο ο Πρώην Πρόεδρος της Επιτροπείας της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, Τάκης Ταουσιάνης όσο και ο  Ανδρέας Τρόκκος, πρώην Ανώτερος Διευθυντής Αναδιάρθρωσης & Συντονισμού του Συνεργατικού Πιστωτικού Τομέα της ΣΚΤ ανέφεραν ότι οι λόγοι για τους οποίους υπέβαλαν παραίτηση σχετίζονταν με τον τρόπο διαχείρισης της τράπεζας από τον Νικόλα Χατζηγιάννη.
 
Από την πλευρά του, το πρώην Μέλος της Επιτροπείας της ΣΚΤ, Δημήτρης Θεοδότου εξέφρασε τη θέση ότι ο κ. Χατζηγιάννης δεν ήταν ο κατάλληλος για να αναλάβει μια τόσο σημαντική αποστολή.
 
Το InBusinessNews κάλυψε λεπτό προς λεπτό τις διεργασίες της Eπιτροπής μεταφέροντας σας όσα ειπώθηκαν κατά τη δεύτερη ημέρα της διαδικασίας.
 

 

 
Υπενθυμίζεται πως η πρώτη ακροαματική διαδικασία, την Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2018, σημαδεύτηκε από τις αιχμές εναντίον του πρώην Προέδρου του ΔΣ  της ΣΚΤ και μετέπειτα Γενικού Διευθυντή, Νικόλα Χατζηγιάννη, από τους Μάριο Κληρίδη και Γιώργο Στροβολίδη.  
 
Υπενθυμίζεται ότι Πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής είναι ο Γεώργιος Αρέστης, πρώην Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Κύπρου, τέως Δικαστής στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, και νυν Δικαστής στο Διεθνές Δικαστήριο του Κατάρ. Μέλη  είναι ο  Γεώργιος Χαραλάμπους, οικονομολόγος πρώην Υποδιευθυντής του Τμήματος Οικονομικών Μελετών της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, πρώην Ανώτερος Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Κύπρου, πρώην Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Αναπτύξεως και πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου και ο Γιώργος Γεωργίου, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Bank Κύπρου, πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου και του Εργοδοτικού Συνδέσμου Τραπεζών.
 

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας