Θεοδότου: Δεν μπορούσε να αναλάβει τέτοιο έργο ο Χατζηγιάννης

Με βολές εναντίον του πρώην Προέδρου του ΔΣ της ΣΚΤ και μετέπειτα Γενικού Διευθυντή, Νικόλα Χατζηγιάννη συνεχίστηκε η δεύτερη ακροαματική διαδικασία ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για τα αίτια κατάρρευσης του Συνεργατισμού. 
 
Στις καταθέσεις τους, τόσο ο Πρώην Πρόεδρος της Επιτροπείας της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, Τάκης Ταουσιάνης όσο και ο  Ανδρέας Τρόκκος, πρώην Ανώτερος Διευθυντής Αναδιάρθρωσης & Συντονισμού του Συνεργατικού Πιστωτικού Τομέα της ΣΚΤ ανέφεραν ότι οι λόγοι για τους οποίους υπέβαλαν παραίτηση σχετίζονταν με τον τρόπο διαχείρισης της τράπεζας από τον Νικόλα Χατζηγιάννη.
 
Από την πλευρά του, το πρώην Μέλος της Επιτροπείας της ΣΚΤ, Δημήτρης Θεοδότου εξέφρασε τη θέση ότι ο κ. Χατζηγιάννης δεν ήταν ο κατάλληλος για να αναλάβει μια τόσο σημαντική αποστολή.
 
Το InBusinessNews κάλυψε λεπτό προς λεπτό τις διεργασίες της Eπιτροπής μεταφέροντας σας όσα ειπώθηκαν κατά τη δεύτερη ημέρα της διαδικασίας.
 

 

 
Υπενθυμίζεται πως η πρώτη ακροαματική διαδικασία, την Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2018, σημαδεύτηκε από τις αιχμές εναντίον του πρώην Προέδρου του ΔΣ  της ΣΚΤ και μετέπειτα Γενικού Διευθυντή, Νικόλα Χατζηγιάννη, από τους Μάριο Κληρίδη και Γιώργο Στροβολίδη.  
 
Υπενθυμίζεται ότι Πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής είναι ο Γεώργιος Αρέστης, πρώην Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Κύπρου, τέως Δικαστής στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, και νυν Δικαστής στο Διεθνές Δικαστήριο του Κατάρ. Μέλη  είναι ο  Γεώργιος Χαραλάμπους, οικονομολόγος πρώην Υποδιευθυντής του Τμήματος Οικονομικών Μελετών της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, πρώην Ανώτερος Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Κύπρου, πρώην Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Αναπτύξεως και πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου και ο Γιώργος Γεωργίου, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Bank Κύπρου, πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου και του Εργοδοτικού Συνδέσμου Τραπεζών.
 

Δειτε Επισης

Η Κύπρος ως ιδανικός προορισμός για να ζει, να εργάζεται και να δραστηριοποιεί κανείς τις επιχειρήσεις του
ΥΠΕΣ: Τα έργα που προγραμματίζονται-Αναθεώρηση στεγαστικών, «Ιππόδαμος» και «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω»
Τερματικό: Κόλλησε η κατασκευή της προβλήτας, ανησυχεί η Κυβέρνηση-Πού βρίσκεται το «Προμηθέας»
Κίνηση εντυπώσεων από ΑΚΕΛ με πρόταση νόμου για φορολόγηση των απροσδόκητων κερδών των τραπεζών
Εκνευρισμένοι με Νομική Υπηρεσία οι κουρεμένοι καταθέτες της Λαϊκής-«Πόση ικανοποίηση νιώθουν;»
Τα υβριδικά ψαλιδίζουν τα μερίδια αγοράς των βενζινοκίνητων-Οι κορυφαίες μάρκες του τριμήνου
Πρωτοποριακή επενδυτική επιλογή με το AstroBank Target Maturity Fund 2027
Ρένος Φωκάς: Τα καινοτόμα έργα είναι αυτά που έχουμε στόχο να διεκπεραιώσουμε (vid)
Ειρήνη Χριστοδούλου: Με τιμά ιδιαίτερα αυτό το βραβείο, θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά (vid)
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)