Λιλλήκας: Στα τυφλά καλούμαστε να ψηφίσουμε εγγυήσεις για Συνεργατισμό

Στα τυφλά καλούμαστε να τοποθετηθούμε επί των κρατικών εγγυήσεων για τον Συνεργατισμό χωρίς να γνωρίζουμε το περιεχόμενο της συμφωνίας. Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, επισημαίνοντας πως μέσα σε πέντε χρόνια βιώνουμε τα ίδια λάθη και αντί έγκαιρα με μέτρα να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι για τους οποίους προειδοποιούσαμε, καλούμαστε με το πιστόλι στον κρόταφο να τοποθετηθούμε.

Ο πρόεδρος της Συμμαχίας κάκισε την πολιτική κουλτούρα που επικρατεί η οποία, όπως είπε, θα βιώσουμε ακόμη πιο χειρότερα προβλήματα. Μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες θα βρεθούμε, είπε, αντιμέτωποι με κοινωνικά προβλήματα και θύματα τους πολίτες.

«Υπάρχουν και το 2012-2013 όπως σήμερα και πολιτικές ευθύνες, τόσο στους αρμόδιους υπουργούς, όσο και στις εκάστοτε εποπτικές αρχές». Η ύψιστη πολιτική ευθύνη, είπε, βαραίνει τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος επέτρεψε να  επικρατήσει η κομματοκρατία

Ο μη διορισμός των ικανοτέρων, πρόσθεσε, οδήγησε στην σημερινή κατάσταση του Συνεργατισμού. Ζητήσαμε, είπε, από τον υπουργό Οικονομικών να καταθέσει τη συμφωνία αλλά αρνήθηκε να μας την θέσει ενώπιον μας.

Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε πως η συμφωνία για τον Συνεργατισμό δεν είναι καλή συμφωνίας αλλά είναι προς όφελος μιας ιδιωτικής εταιρείας. Ούτε η ίδια η κυβέρνηση δεν ισχυρίστηκε ότι η συμφωνία είναι προς το συμφέρον, αλλά τουναντίον, είπε, θα επιβαρυνθεί το κράτος και τα δημόσια οικονομικά.

Πρόσθεσε πως η Βουλή θα έπρεπε να διορίσει τη δική της ερευνητική επιτροπή για τον Συνεργατισμό.

Τέλος, ο κ. Λιλλήκας ανέφερε πως η κυβέρνηση με τα νομοσχέδια δεν στοχεύεις στους στρατηγικούς κακοπληρωτές, ενώ για τις τράπεζες ανέφερε πως δεν φαίνονται διατεθειμένες να συμβάλουν για διευκόλυνση του ζητήματος των κόκκινων δανείων.

 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ