REMU: Ανεβάζει ρυθμούς με κέρδη €41 εκατ.

Αυξάνει τα κέρδη της η Μονάδα Διαχείρισης Ακινήτων (REMU) της Τράπεζας Κύπρου καθώς σύμφωνα και με τα επίσημα αποτελέσματα του Συγκροτήματος για το πρώτο τρίμηνο του 2018, τα τελευταία πέντε τρίμηνα η REMU προχώρησε σε πωλήσεις ακινήτων €280 εκατ. πραγματοποιώντας κέρδη €41 εκατ.

Διαβάστε ακόμα: Πέτρος Λαζάρου: Η κτηματομεσιτεία θα απογειωθεί τα επόμενα χρόνια

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την περίοδο μετά την 31 Μαρτίου 2018 και μέχρι τις 4 Μαΐου 2018, το Συγκρότημα ολοκλήρωσε επιπρόσθετες πωλήσεις ύψους €27 εκατ. Από την αρχή του έτους και μέχρι 4 Μαΐου 2018, το Συγκρότημα προχώρησε σε εκτέλεση αγοραπωλητήριων συμφωνιών με τιμή συμβολαίου ύψους €97 εκατ. (123 ακίνητα). Επιπρόσθετα, το Συγκρότημα υπέγραψε αγοραπωλητήριες συμφωνίες για πωλήσεις ακινήτων με τιμή συμβολαίου ύψους €17 εκατ., ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις και προετοιμασία πωλητήριων συμφωνιών για επιπρόσθετα ακίνητα συνολικής αξίας €121 εκατ.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο τρίμηνο του 2018, η REMU ανέλαβε ακίνητα ύψους €134 εκατ., μέσω συμφωνιών ανταλλαγής χρέους με ακίνητα, με το υπόλοιπο της λογιστικής αξίας των ακινήτων που βρίσκονται υπό διαχείριση κατά το τέλος του πρώτου τριμήνου να ανέρχεται στο €1,55 δις.

Η τελευταία ξενοδοχειακή μονάδα
Το deal για πώληση του ξενοδοχείου Holiday Inn έναντι €11,2 εκατ., αποτελεί και την τελευταία ξενοδοχειακή μονάδα  που διέθετε προς πώληση η Τράπεζα Κύπρου, καθώς προς τέλη Απριλίου η Τράπεζα Κύπρου προχώρησε και στην πώληση του Pafian Sun προς της Atlantica Hotels έναντι του ποσού των €17 εκατ. Σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews η REMU έχει πρόσφατα προχωρήσει και στην ολοκλήρωση συμφωνιών πώλησης οικοπέδων σε προνομιακές περιοχές της Λεμεσού.
 
Υπενθυμίζεται πως πριν από την εκπνοή του πρώτου τριμήνου του 2018, η Μονάδα της Τράπεζας Κύπρου προχώρησε στην πώληση παραθαλάσσιου ακινήτου €42 εκατ. στο χωριό Πύργος, στη Λεμεσό. Το τεμάχιο γης βρίσκεται 1,550 μέτρα ανατολικά του πρώην Le Meridien και 650 μέτρα δυτικά του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού της Μονής.

Διαβάστε ακόμα: Στην KPMG η Βίκυ Κεοζοκουτσουκιάν

Οικόπεδα €831 εκατ.
Στο χαρτοφυλάκιο της Μονάδας κατά την ολοκλήρωση του πρώτου τριμήνου, βρίσκονταν οικόπεδα και αγροτεμάχια συνολικής αξίας €831 εκατ., οικιστικά ακίνητα αξίας €159 εκατ., γραφεία και άλλα εμπορικά ακίνητα αξίας €229 εκατ., βιοτεχνίες και βιομηχανίες €94 εκατ., ξενοδοχεία αξίας €57 εκατ. και ακίνητα υπό κατασκευή αξίας €60 εκατ.

Με τη σύσταση του Επενδυτικού Ταμείου Ακινήτων (CYREIT), ακίνητα με λογιστική αξία ύψους €166 εκατ. επαναταξινομήθηκαν από την κατηγορία ‘αποθέματα ακινήτων’ στην κατηγορία ‘επενδύσεις σε ακίνητα’, ενώ η διαχείριση παραμένει στην REMU.  

Σημειώνεται, επίσης, πως προς το τέλος του 2017 στη διαχείριση της Τράπεζας Κύπρου πέρασε και το γνωστό Γιώρκειο Μέγαρο, στο κέντρο της Λευκωσίας, στο οποίο στεγάζεται το υπουργείο Υγείας. Το πάλαι ποτέ πολυτελές ξενοδοχείο της πρωτεύουσας, το οποίο αποτελείται από δύο πύργους, πέρασε στην ολότητα του στην κυριότητα της Τράπεζας Κύπρου, ενώ πρόθεση της REMU είναι να πωληθεί είτε τμηματικά είτε στην ολότητα του.

Δειτε Επισης

Μοναδικές οικιστικές επιλογές σε όλη την Κύπρο από την Altamira Real Estate
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
«Ανάβει» το παράνομο εμπόριο αντί να σβήνει το τσιγάρο η υψηλή φορολογία(έρευνα)
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Στα €44.608.380,50 το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης
Ξεκίνησε το «e-κοφίνι»-Πού μπορείτε να το βρείτε και πώς να το αξιοποιήσετε
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Της τελευταίας στιγμής για τα πασχαλινά τους ψώνια οι Κύπριοι-Πότε η κορύφωση της κίνησης στις υπεραγορές