Τρ. Κύπρου: Επιμένει για κερδοφορία 40 σεντ ανά μετοχή

Διατήρησε το στόχο για επίτευξη κερδοφορίας ύψους 40 σεντς ανά μετοχή η Τράπεζα Κύπρου στα εννιαμηνιαία της αποτελέσματα έχοντας καλύψει στο πρώτο τρίμηνο του έτους το ¼ του συγκεκριμένου στόχου, επιτυγχάνοντας κερδοφορία 10 σεντς ανά μετοχή.
 
Η τράπεζα έθεσε επίσης στόχο την οργανική μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της κατά 2 δις ευρώ εντός του έτους, κάτι που επίσης πέτυχε κατά περίπου 25% αφού τα NPEs της μειώθηκαν κατά 454 εκατ. ευρώ.
 
Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως το πρώτο τρίμηνο του έτους, η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων προήλθε σε μεγάλο βαθμό από διαγραφές δανείων ύψους 390 εκατ. ευρώ. Συγκριτικά, για ολόκληρο το 2017, οι διαγραφές δανείων ανήλθαν σε 950 εκατ. ευρώ. Αντίθετα, σημαντικά περιορισμένη ήταν η μείωση που επήλθε το πρώτο τρίμηνο από ίαση αναδιαρθρωμένων δανείων και άντληση χρέους. Το αντίστοιχο ποσό για ολόκληρο το 2017 ήταν 1.3 δις ευρώ. Τρέχει βέβαια και το σχέδιο Helix που προβλέπει πώληση μέχρι και του συνόλου των μη εξυπηρετούμενων δανείων της τράπεζας, κάτι που θα μπορούσε να αλλάξει άρδην τα δεδομένα. Από την άλλη, δεν είναι η πρώτη φορά που η τράπεζα τεστάρει την αγορά για να δει τι είδους ενδιαφέρον υπάρχει για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της και αν ενδεχομένως οι προτάσεις που θα λάβει δεν είναι ικανοποιητικές, τότε να μην προχωρήσει σε οποιαδήποτε πράξη.
 
Πάντως, σε πρόσφατη συνέντευξη του στο InBusinessNews, ο Ράκης Χριστοφόρου, CEO της B2Kapital Cyprus, της πρώτης εταιρείας που προχώρησε στην αγορά δανείων στην κυπριακή αγορά, σχολίασε πως είναι ανοικτοί στο ενδεχόμενο νέας επένδυσης.
 
 

Δειτε Επισης

Στα €44.608.380,50 το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Αδικεί επενδυτές και όσους έχουν προτεραιότητα στήριξης η πρόταση για φορολόγηση υπερκερδών τραπεζών
Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Στην επενδυτική βαθμίδα BBB (χαμηλή) με σταθερή τάση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας από DBRS
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO της HSBC
Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP