SFS-BoC: Η τελευταία μεγάλη αναδιάρθρωση

Ολοκληρώθηκε η τελευταία μεγάλη αναδιάρθρωση χρέους μεταξύ της Τράπεζας Κύπρου και του SFS Group. Σύμφωνα με τα εξαμηνιαία αποτελέσματα του Ομίλου για το πρώτο εξάμηνο του 2017, στις 17 Νοεμβρίου 2017 υπογράφηκε η συμφωνία για διευθέτηση τραπεζικών υποχρεώσεων ύψους €140.897.498 μέσω ανταλλαγής περιουσιακών της στοιχείων.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης ο Όμιλος της SFS Group Public Company Ltd παρουσιάζει κέρδος ύψους €22,2 εκατ. σε σχέση με ζημιά €4,6 εκατ. για το αντίστοιχο εξάμηνο του 2016. Το κέρδος οφείλεται στη διαγραφή της διαφοράς που προέκυψε μεταξύ της λογιστικής αξίας των ακινήτων που μεταφέρθηκαν στην Τράπεζα Κύπρου και το ύψος των δανείων και άλλων υποχρεώσεων που ξοφλήθηκαν στα πλαίσια συμφωνίας αναδιάρθρωσης ύψους €28,3 εκατ.

Πέραν του πιο πάνω κέρδους, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 ο Όμιλος παρουσιάζει και κέρδος ύψους €3,1 εκατ. από την πώληση των εξαρτημένων εταιρειών Zaquato Holdings Ltd & Chrikar Trading Company Ltd, που ήταν θυγατρικές της εταιρείας White Knight Holdings Ltd, όπως επίσης και διαγραφή αρνητικής εμπορικής εύνοιας ύψους €0,4 εκατ. που προέκυψε από την εξαγορά επιπρόσθετων μετοχών της εξαρτημένης εταιρείας CyVenture Capital Public Company Limited κατά την διάρκεια της περιόδου, μετά από την οριστική απόφαση του Ομίλου για υποβολή ολικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση μέχρι και του 100% του εκδομένου κεφαλαίου της εταιρείας, το οποίο ο Όμιλος αναγνώρισε ως εισόδημα.

Με την ανταλλαγή περιουσιακών στοιχείων προς διευθέτηση των δανειακών του υποχρεώσεων προς την Τράπεζα Κύπρου, το ενεργητικό του Ομίλου μειώθηκε από €148 εκατ. που ήταν τον Δεκέμβριο του 2016 στα €30,4 εκατ. στις 30 Ιουνίου 2017. Συγκεκριμένα, τα περιουσιακά στοιχεία κατατασσόμενα ως κατεχόμενα  προς πώληση παρουσιάζουν μηδενικό υπόλοιπο σε σχέση με υπόλοιπο €94,8 εκατ. στις 31 Δεκεμβρίου του 2016, λόγω της ανταλλαγής περιουσιακών στοιχείων έναντι χρέους.

Δειτε Επισης

Νέα αύξηση τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια τον Μάρτιο
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά