ΣΚΤ: Συνάντηση πριν την κλιμάκωση των απεργιακών μέτρων

Πρόσκληση στις συντεχνίες των εργαζομένων στον Συνεργατισμό απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, ώστε να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών. Αξίζει να σημειωθεί πως η επιστολή απεστάλη το απόγευμα πριν την πραγματοποίηση της 24ώρης προειδοποιητικής απεργίας και την εξαγγελία των συντεχνιών για κλιμάκωση των μέτρων.

Διαβάστε ακόμα: Με διάταγμα η ταρίφα για κενά εμπορευματοκιβώτια στο λιμάνι Λεμεσού

Μιλώντας στο InBusinessNews, o Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Στρατηγικής και Επικοινωνίας της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, Γιάννος Σταυρινίδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί προτού υπάρξει απόφαση για τον τρόπο με τον οποίον θα κλιμακωθούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις. 

Σε ό,τι αφορά την εργατική διαφορά, ο κ. Σταυρινίδης επανέλαβε πως υπάρχουν κάποια άμεσα και κάποια μακροπρόθεσμα αιτήματα και υπάρχει μια διαφωνία από πλευράς διεύθυνσης για ικανοποίηση των άμεσων αιτημάτων για 5% αύξηση των μισθών (επαναφορά μέχρι και 3% των μισθών που αποκόπηκαν και 2% αύξηση στο Ταμείο Προνοίας). 

Διαβάστε ακόμα: Συνεργατισμός: Κλιμακώνουν τα απεργιακά μέτρα οι εργαζόμενοι

Θέση της διεύθυνσης είναι όπως δοθεί πίστωση χρόνο μέχρι την ένταξη του Συνεργατισμού στο ΧΑΚ οπόταν θα έχουν τελειώσει όλοι οι σχεδιασμοί για τη νέα δομή της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας για να μπορεί να διεξαχθεί διάλογος με τους όρους του αύριο και όχι με τα δεδομένα του χθες. 

Διαβάστε ακόμα: Καυτά θέματα στην τελευταία Ολομέλεια

 

Πάντως, κατά τη συνάντηση των δύο πλευρών θα διαφανεί κατά πόσον μετά και τις διαβεβαιώσεις της διεύθυνσης, οι συντεχνίες θα συγκατανεύσουν στην παραχώρηση χρόνου. Ο κ. Σταυρίνιδης ανέφερε ότι αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει μια συμφωνία που υπογράφηκε το 2014 και πως οι εργαζόμενοι έκαναν για αρκετά χρόνια υπομονή, όπως οι ίδιοι δηλώνουν, αλλά στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συγκυρίες για να συζητηθούν τέτοιου είδους θέματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι συντεχνίες ανακοίνωσαν ότι θα επιδιώξουν να έχουν συνάντηση τόσο με τον Υπουργό Οικονομικών όσο και με τα πολιτικά κόμματα.

Διαβάστε ακόμα: Συνεργατισμός: Άμεσα θα κλείσουν τα 90 υποκαταστήματα

Δειτε Επισης

Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο