Συνεργατισμός: Άμεσα θα κλείσουν τα 90 υποκαταστήματα

Στην ανάρτηση ανακοινώσεων θα προχωρήσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες τα 90 καταστήματα του Συνεργατισμού που θα κλείσουν στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης, με τις οποίες θα ενημερώνουν το κοινό πως εντός εύλογου χρονικού διαστήματος (ενδεχομένως δύο εβδομάδων) το υφιστάμενο κατάστημα θα κλείσει, ενώ θα τους ενημερώνει παράλληλα και για το πλησιέστερο υποκατάστημα του Συνεργατισμού στο οποίο θα μπορούν απευθύνονται στο μέλλον. Σχετικές οδηγίες για ανάρτηση των ανακοινώσεων δόθηκαν στους διευθυντές των επηρεαζόμενων υποκαταστημάτων.

Διαβάστε επίσης: Συνεργατισμός: Επιστρέφει €111 εκατ., παραμένει σε κερδοφορία

Αξίζει να σημειωθεί πως έχει ήδη ληφθεί απόφαση για ποια καταστήματα θα κλείσουν, αλλά δεν έχει δημοσιοποιηθεί ο σχετικός κατάλογος. Σε δηλώσεις του στο InBusinessNews o Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Στρατηγικής και Επικοινωνίας της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, Γιάννος Σταυρινίδης, επισήμανε πως το κλείσιμο των 90 καταστημάτων δεν ήταν απόφαση της στιγμής, αλλά προηγήθηκε μελέτη στη βάση βέλτιστων πρακτικών. Πρόσθεσε πως αξιολογήθηκαν όλα τα υποκαταστήματα του Συνεργατισμού στη βάση αντικειμενικών κριτηρίων. Η εν λόγω μελέτη πραγματοποιήθηκε εδώ και καιρό, υπήρξε μελέτη και συζητήθηκε εσωτερικά, προτού υπάρξει η τελική απόφαση για τα 90 υποκαταστήματα θα κλείσουν.

Όπως όλα δείχνουν, θα κλείσουν τα υποκαταστήματα τα οποία δεν προσφέρουν όλο το φάσμα των υπηρεσιών του Συνεργατισμού και για τις εν λόγω ανάγκες παρέπεμπαν μέχρι πρόσφατα το κοινό σε μεγαλύτερα υποκαταστήματα ή σε κεντρικά γραφεία.

Την ίδια ώρα. ο κ. Σταυρινίδης διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να υπάρξει μείωση προσωπικού λόγω μείωσης του αριθμού των υποκαταστημάτων και το επηρεαζόμενο προσωπικό θα μεταφερθεί στα υποκαταστήματα που θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους. Στόχος, πρόσθεσε, είναι να υπάρξει δίκτυο με λιγότερα αλλά καλύτερα στελεχωμένα καταστήματα, με περισσότερα άτομα, το οποίο θα προσφέρει όλο το φάσμα των υπηρεσιών του Συνεργατισμού. 

Σημειώνεται με το κλείσιμο των 90 καταστημάτων ο Συνεργατισμός θα παραμείνει το τραπεζικό ίδρυμα στην Κύπρο με το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων με 160 καταστήματα. 

Αποφάσεις στη βάση λογικής και όχι με το συναίσθημα
Συνειδητά προχωρεί ο Συνεργατισμός στη λήψη αποφάσεων με βάση τη λογική και όχι με το συναίσθημα. Αυτή είναι η απάντηση του Συνεργατισμού στην ανακοίνωση της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου με την οποίαν υπογραμμίζει ότι έχει κάθε δικαίωμα πλέον να μην εμπιστεύεται την ηγεσία του Συνεργατισμού.

Παράλληλα, η Ένωση Κοινοτήτων επισημαίνει ότι οι κάτοικοι της υπαίθρου δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιούν μεθόδους ηλεκτρονικών συναλλαγών και οποιαδήποτε προσπάθεια αναδιάρθρωσης πρέπει να λάβει υπόψη τα συμφέροντα των κατοίκων της υπαίθρου και την ευρύτερη πολιτική για αγροτική και περιφερειακή ανάπτυξη.

Ο κ. Σταυρινίδης δήλωσε στο InBusinessNews πως ο Συνεργατισμός αντιλαμβάνεται ότι οι κοινότητες αποτελούν μέρος της ιστορίας του Συνεργατισμού, αλλά τα όσα διαδραματίστηκαν στο παρελθόν, οι νέες πραγματικότητες και το νέο τραπεζικό περιβάλλον που δημιουργείται στην Κύπρο επιβάλλουν κάποια άλλα πράγματα, τα οποία δεν επιτρέπουν τη διατήρηση του υφιστάμενου αριθμού υποκαταστημάτων του Συνεργατισμού.

Διαβάστε επίσης: Συνεργατισμός: Κλιμακώνουν τα απεργιακά μέτρα οι εργαζόμενοι      

Δειτε Επισης

Νέα αύξηση τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια τον Μάρτιο
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά