Τράπεζες: Αγώνας δρόμου για ξεφόρτωμα ρευστού

Πλειάδα προϊόντων διαθέτουν πλέον τα τραπεζικά ιδρύματα στην Κύπρο σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν το ενδιαφέρον πελατών για σύναψη δανείων, κυρίως καταναλωτικών, ώστε να «ξεφορτώσουν» από τους ώμους τους τη συσσώρευση ρευστού στα ταμεία τους. Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, αρκετά τραπεζικά ιδρύματα άρχισαν να διαφημίζουν τα εν λόγω προϊόντα.

Με βάση τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας, τα αποθέματα ρευστού στα πιστωτικά ιδρύματα της Κύπρου καταγράφει ανοδική πορεία σε σχέση με τον Ιούνιο του 2013, λίγους μήνες μετά το ξέσπασμα της τραπεζικής κρίσης, με τις καταθέσεις και τα αποθέματα ρευστού να ανέρχονται στα €12,12 δισ. τον Μάρτιο του 2017 σε σχέση με €8,82 δισ. τον Ιούνιο του 2013. Καθοδική πορεία φαίνεται να καταγράφει το ύψος των δανείων το οποίο από €66,08 δισ. τον Ιούνιο του 2013, μειώθηκε στα €47,23 δισ. τον Μάρτιο του 2017. 

Κατά συνέπεια τα πιστωτικά ιδρύματα έχουν συσσωρεύσει στα ταμεία τους ρευστό, η διατήρηση του οποίου συνιστά μεγάλο κόστος για τα ιδρύματα δεδομένου και των αρνητικών καταθετικών επιτοκίων που υπάρχουν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 

Έτσι με την σταδιακή ανάκτηση της εμπιστοσύνη των καταναλωτών, οι τράπεζες προχωρούν σε προσθήκη προϊόντων στην γκάμα τους τα οποία θα συμβάλουν στη μείωση του αποθέματος ρευστού. Το InBusinessNews πλοηγήθηκε στις ιστοσελίδες των τραπεζών και σημειώνει τα προϊόντα που του κίνησαν το ενδιαφέρον.

Τράπεζα Κύπρου
Δάνειο Revolving:
Το μέγιστο ποσό δανείου ανέρχεται στις €90.000 και το πλεονέκτημα του Σπουδαστικού δανείου Revolving είναι ότι το ύψος του δανείου καθορίζεται από το ποσό των αναλήψεων του δανειολήπτη και το ύψος της δόσης που επιθυμεί να καταβάλλει. Το συγκεκριμένο δάνειο καλύπτει δίδακτρα νηπιαγωγείων, ιδιωτικών σχολών δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης, κολεγίων και πανεπιστημίων, ενώ καλύπτει και το κόστος μεταφοράς και τη διαβίωση του μαθητή/φοιτητή. Η διάρκεια αποπληρωμής του κυμαίνεται από 1 μέχρι 10 χρόνια μετά την αποπεράτωση των σπουδών με μέγιστη συνολική διάρκεια 15 χρόνια. 

Ελληνική Τράπεζα
Net Loan: Καταναλωτικό δάνειο μέσω του web banking της Ελληνικής το οποίο μπροεί να συναφθεί εύκολα και γρήγορα, οποιαδήποτε στιγμή το θελήσει ο καταναλωτής και από οπουδήποτε και αν βρίσκεται. Δάνειο από €850 μέχρι και €20.000 χωρίς τέλη και επιβαρύνσεις, με περίοδο αποπληρωμής μέχρι και τα 7 χρόνια.

Σχέδιο Νεονύμφων: Με την προσκόμιση προσκλητήριο γάμου ή δημοσίευση του αρραβώνα, η Ελληνική Τράπεζα παρέχει Προσωπικό δάνειο για Νεόνυμφους, εύκολα και γρήγορα, προσωπικό δάνειο για τα αυξημένα έξοδα προετοιμασίας του γάμου ή του αρραβώνα, ύψους μέχρι και €20.000 και διάρκεια αποπληρωμής μέχρι και τα 7 χρόνια.

AstroBank
Προσωπικό Δάνειο “Fast Cash”:
Απευθύνεται σε άτομα με καλό πιστωτικό ιστορικό ηλικίας 18-65 ετών και το ποσό του δανείου κυμαίνεται από €5,000 μέχρι €25,000 και διάρκεια αποπληρωμής τα 2 με 10 χρόνια. Η σύναψη του δανείου γίνεται χωρίς αρχικά τραπεζικά έξοδα και χωρίς να απαιτείται εμπράγματη εξασφάλιση ή προσωπική εγγύηση. 


Alpha Bank
Alpha Αυτοκίνητο:
Καταναλωτικό δάνειο για την απόκτηση αυτοκινήτου με ελάχιστο ποσό χρηματοδότησης τα €3.500 και μέγιστο ποσό €50.000. Η μέγιστη διάρκεια αποπληρωμής είναι τα 7 χρόνια ενώ το μέγιστο ποσοστό χρηματοδότησης για καινούργιο αυτοκίνητο ανέρχεται στο 80%.

Ancoria Bank
Personal Loan:
Προσωπικό δάνειο μέχρι τις €30.000 με διάρκεια αποπληρωμής τους 6 μήνες μέχρι και τα 8 χρόνια.






Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα
Ηλιοτρόπιο Κατοικείν:
Χρηματοδότηση για εγκατάσταση θερμομόνωσης οροφής σε οικίες με μέγιστο ποσό τις €10.000 και επιτόκιο 3% χωρίς εμπράγματη εξασφάλιση. Η διάρκεια αποπληρωμής ανέρχεται στα 7 χρόνια. 

 

Δειτε Επισης

Νέα αύξηση τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια τον Μάρτιο
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά