ΕΤΥΚ: Πήρε το ΟΚ από τα μέλη για μέτρα στην Ελληνική

Ομόφωνη εξουσιοδότηση (99,3%) μετά από μυστική ψηφοφορία από τα περίπου 1.000 μέλη της στην Ελληνική Τράπεζα που προσήλθαν στις Γενικές Συνελεύσεις, έλαβε η ΕΤΥΚ για να συνεχίσει να χειρίζεται τις υφιστάμενες εξόφθαλμες παραβιάσεις, όπως υποστηρίζει, των συμφωνιών να προχωρήσει εάν και εφόσον κρίνει αναγκαίο, στη χρήση όλων των εις στη διάθεση του μέτρων, περιλαμβανομένης και της απεργίας. 

Σύμφωνα με εγκύκλιο της ΕΤΥΚ, στα πλαίσια των Γενικών Συνελεύσεων έγινε ενημέρωση των μελών για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην Ελληνική Τράπεζα λόγω των απαράδεκτων, όπως υποστηρίζει, ενεργειών και παραλείψεων της Διεύθυνσης της Τράπεζας, και ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων. 

«Κυρίαρχο θέμα ήταν το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει μετά την ετσιθελική απόφαση της Τράπεζας, να διακόψει τη σχέση εργοδότησης μελών μας στη Διεύθυνση διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων, για να εργοδοτηθούν από μια νέα εταιρεία, κατά παράβαση των Συλλογικών Συμβάσεων, χωρίς κανένα σεβασμό προς τους ίδιους τους συναδέλφους και χωρίς καμία κατοχύρωση του εργασιακού τους μέλλοντος», αναφέρεται στην εγκύκλιο.

Η ΕΤΥΚ υποστηρίζει επίσης πως «η σημερινή μεθόδευση της Ελληνικής Τράπεζας αποτελεί ένα πρώτο πείραμα της εργοδοτικής πλευράς για να «ξεφορτωθεί» υπηρεσίες και συναδέλφους. Είναι πλέον κοινή η πεποίθηση, ότι πίσω από αυτή την προσπάθεια κρύβεται η επιθυμία γενίκευσης του φαινομένου και ότι αν παρ’ ελπίδα η εργοδοσία καταφέρει να επιβάλει τις θέσεις της, το θέμα δε θα σταματήσει στη Διεύθυνση Διαχείρισης μη εξυπηρετουμένων δανείων, αλλά ούτε και μόνο στην Ελληνική Τράπεζα».

Στην εγκύκλιο τονίζεται πως «τα απεργιακά μέτρα ουδέποτε ήταν αυτοσκοπός για την Οργάνωσή μας, σε αυτά όμως μας σπρώχνει η Διοίκηση της Τράπεζας με τις ενέργειές της. Ελπίζουμε ότι έστω και τώρα, η Διοίκηση της Τράπεζας θα πάρει τα σωστά μηνύματα και θα προχωρήσει με την τήρηση των υφιστάμενων συμφωνιών».

Δειτε Επισης

Νέα αύξηση τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια τον Μάρτιο
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά