Στον Ελεγκτή η συμφωνία Συνεργατισμού-Universal

Πάσα στον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη έκανε η Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής για να εξετάσει τη συμφωνία μεταξύ Κεντρικής Συνεργατικής Τράπεζας και Universal Life. 
 
Η βουλευτής Άννα Θεολόγου η οποία ενέγραψε το θέμα στη Βουλή, ανέφερε πως κατοχυρώθηκε η πιο ακριβή προσφορά και υποστήριξε περαιτέρω πως υπάρχουν όροι που φωτογραφίζουν συγκεκριμένη εταιρεία. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως στους άλλους ενδιαφερόμενους δεν δόθηκε δικαίωμα για ένσταση. Ενδιαφέρον για το διαγωνισμό σύμφωνα με την κ. Θεολόγου, επέδειξαν εφτά εταιρείες.

Ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης είπε πως θα ελέγξουν κι αυτή τη σύμβαση του Συνεργατισμού αν και δεν ήταν στον αρχικό προγραμματισμό τους. «Θα πάρουμε όλα τα έγγραφα και θα εξετάσουμε το όλο ζήτημα», ανέφερε.

Εκ μέρους του Συνεργατισμού ο Μάριος Παπαδόπουλος ανέφερε πως υπήρξε μία αύξηση στα ασφάλιστρα, αλλά ήταν πολύ μικρότερη από την αντίστοιχη που θα υπήρχε αν συνέχιζαν τη συνεργασία με την Allianz. Εξήγησε πως με την Allianz υπήρχαν πέραν των 50 ασφαλίστρων και κάθε ΣΠΙ είχε διαφορετική συμφωνία με την εταιρεία, ενώ τώρα με τη Universal έγινε μία συνολική συμφωνία. 

Ο διευθυντής της Universal Life Ανδρέας Κρητιώτης σχολίασε πως είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν οποιαδήποτε στοιχεία φτάνει να διασφαλιστεί η εμπιστευτικότητα τους και να μην καταλήξουν σε ανταγωνιστές ή σε άλλα τραπεζικά ιδρύματα. 

Ο εκτελεστικός σύμβουλος της CNP Cyprialife Τάκης Φειδίας ανέφερε πως υπέβαλαν προσφορά γιατί θεώρησαν πως πληρούν τα κριτήρια του διαγωνισμού και πως η δική τους προσφορά ήταν καλύτερη από την αντίστοιχη της Universal. Πρόσθεσαν δε, πως ζήτησαν εξήγηση από τον Συνεργατισμό για το λόγο που δεν επιλέγηκαν, αλλά τους απάντησαν πως δεν είναι υποχρεωμένοι να τους εξηγήσουν τον τρόπο που έλαβαν την απόφαση τους. Πληροφορίες πάντως, θέλουν τη συμμετοχή της Τράπεζας Κύπρου στο μετοχικό κεφάλαιο της CNP αλλά και τη συμμετοχή δύο στελεχών της τράπεζας στο διοικητικό της συμβούλιο με αυξημένες να έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη βάση των προνοιών του διαγωνισμού. 

Ο Ευάγγελος Αναστασιάδης της Αltius ανέφερε πως η δική τους προσφορά για ασφάλιστρο ήταν πολύ χαμηλότερη από αυτή της Universal. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον Γενικό Ελεγκτή, ανέφερε στον οποίο θα στείλουν όλα τα σχετικά στοιχεία. Από πλευράς Συνεργατισμού ειπώθηκε πως η απόφαση πάρθηκε αφού λήφθηκαν υπόψη όλα τα δεδομένα και οι παράμετροι που είχαν θέσει στους όρους προσφοράς. 

Δειτε Επισης

Νέα αύξηση τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια τον Μάρτιο
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά