Κέρδη €20,1 εκατ. για την Eurobank Κύπρου

INBusinessNews  31/08/2016 11:12
Κέρδη €20,1 εκατ. για την Eurobank Κύπρου

Κέρδη €20,1 εκατ. για την Eurobank Κύπρου

INBusinessNews  31/08/2016 11:12

Στα €20,1 εκατ. ανήλθαν τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου του 2016 για την Eurobank Cyprus, διατηρώντας ικανοποιητική επαναλαμβανόμενη κερδοφορία.

Ταυτόχρονα, η Τράπεζα, ανακοινώνοντας τα τελικά αποτελέσματα της πρώτης εξαμηνίας, αναφέρεται σε «ισχυρή κεφαλαιακή θέση, με τον δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας (Capital Adequacy Ratio) στο 28,6% και τον δείκτη Κοινών Μετοχών (CET1) στο 25,8%», καθώς και σε «σημαντική πλεονάζουσα ρευστότητα, με τις καταθέσεις να φτάνουν τα €3.622εκ. και τον δείκτη δανείων προς καταθέσεις (εξαιρουμένων των δανείων που εξασφαλίζονται με καταθέσεις) να ανέρχεται στο 27%.

Εξάλλου, στο 6,8% παρέμεινε ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPE ratio στη βάση των νέων οδηγιών της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, ΕΑΤ), ενώ ο δείκτης κόστους προς έσοδα ανήλθε στο 29%.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Τράπεζας, «τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα καταδεικνύουν ότι η Eurobank Κύπρου ακολουθεί μια επιτυχημένη πορεία η οποία στηρίζεται μεταξύ άλλων στην ισχυρή χρηματοοικονομική της θέση, τόσο σε επίπεδο ισολογισμού αλλά και οργανικής επαναλαμβανόμενης κερδοφορίας, την ποιότητα του προσωπικού της άλλα και στην ορθή διαχείριση κινδύνων που την διακρίνει». Αυτά τα χαρακτηριστικά, προστίθεται, «έχουν βοηθήσει την Τράπεζα να σφραγίσει την ηγετική της παρουσία στου τομείς του Private Banking, των Μεγάλων Επιχειρήσεων, της Τραπεζικής Διεθνών Εταιρειών και των Κεφαλαιαγορών».

Με γνώμονα την βελτίωση του οικονομικού κλίματος αλλά και των Δημόσιων οικονομικών η Eurobank Κύπρου επισημαίνει ότι παραμένει αισιόδοξη για το μέλλον της Κύπρου «υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στην κρατική μηχανή αλλά και οι προσπάθειες για  βελτίωση/αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει η χώρα μας σε τομείς όπως ο τουρισμός, η ναυτιλία και οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες». 

Καταληκτικά, η Eurobank Κύπρου αναφέρει ότι «θα συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία και τις βιώσιμες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες αλλά και να δημιουργεί θέσεις εργασίας στη βάση της ανάπτυξης των εργασιών της».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας