Συνεργατισμός: Στην Ολλανδία για τη συνεργασία με Rabobank

Με στόχο να θεσμοθετηθεί και διευρυνθεί περαιτέρω το πλαίσιο συνεργασίας που έχει σήμερα ο Συνεργατισμός της Κύπρου με μια από τις μεγαλύτερες συνεργατικές τράπεζες της Ευρώπης, την ολλανδική Rabobank, βρίσκεται από την Πέμπτη 7 Ιουλίου στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας η ηγεσία του Συνεργατισμού με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή του Νικόλα Χατζηγιάννη, για να συναντηθεί με διευθυντικά στελέχη και τον Πρόεδρο της Rabobank.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο κ. Χατζηγιάννης τόνισε ότι “το πλαίσιο συνεργασίας που επεξεργαζόμαστε είναι εφ΄ όλης της ύλης και έχει στόχο την παροχή και μεταφορά τεχνογνωσίας στους τομείς της σύγχρονης τραπεζικής”, σημειώνοντας ότι “η Rabobank είναι ένας τεράστιος οργανισμός σε μια πολύ ανεπτυγμένη οικονομία και τραπεζικό σύστημα με εμπειρίες στη σύγχρονη τραπεζική και στη φιλοσοφία του Συνεργατισμού”.

“Έχουμε ετοιμάσει από καιρό ένα πλαίσιο συνεργασίας με μια από τις μεγαλύτερες συνεργατικές τράπεζες της Ευρώπης και έχουμε ανοικτά γύρω στα 15 θέματα που θα συζητηθούν κατά τις συναντήσεις μας”, επισήμανε.

Η Rabobank, η οποία διαθέτει μια από τις κορυφαίες πιστοληπτικές αξιολογήσεις ΑΑ-, δραστηριοποιείται σε 40 χώρες και εξυπηρετεί, παγκοσμίως, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, γύρω στα 8,8 εκατομμύρια πελάτες. Εργοδοτεί 51.859 άτομα, εκ των οποίων τα 24.341 στην Ολλανδία. Διαθέτει ισολογισμό γύρω στα €700 δισεκατομμύρια.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηγιάννης είπε ότι το πλαίσιο συνεργασίας περιλαμβάνει όλους τους τομείς στους οποίους ο Συνεργατισμός δραστηριοποιείται ή προγραμματίζει να δραστηριοποιηθεί καθώς επίσης και θέματα υποδομής, τεχνολογίας, καινοτομίας, εκπαίδευσης και οικονομικού προγραμματισμού και αναλύσεων.

“Μέσω της συνεργατικής αλληλεγγύης και συνεργασίας που ήδη υπάρχει ως μέλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Συνεργατιστικών Τραπεζών δρομολογείται μια τέτοια προσπάθεια έτσι ώστε να μας δοθεί η τεχνική αλληλεγγύη, δίδοντας έτσι πρόσβαση σε ένα από τους πιο εξελιγμένους τραπεζικούς οργανισμούς”, υπογράμμισε.

Ο κ. Χατζηγιάννης είπε στο ΚΥΠΕ ότι στόχος είναι να παρουσιάσουμε στην Κύπρο το νέο σύγχρονο ευρωπαϊκό συνεργατισμό όπως τον βιώνουν πολύ ανεπτυγμένες οικονομίες και τραπεζικά συστήματα, προσθέτοντας ότι ο Συνεργατισμός χρησιμοποιεί το δίκτυο των συνεργατικών εταιρειών της Ευρώπης για να λαμβάνει τεχνογνωσία και να αναπτύσσεται.

“Πέρα των βέλτιστων τραπεζικών πρακτικών που αντλούμε μέσω των διάφορων έργων που κάνουμε με διάφορους συμβούλους, αντλούμε και πρακτικές για τη σύγχρονη ευρωπαϊκή τραπεζική από συναδελφικά συνεργατικά της Ευρώπης, κάτι που θα βοηθήσει τον Συνεργατισμό της Κύπρου να προχωρήσει με ακόμη πιο γρήγορους ρυθμούς στην κατεύθυνση της μεταμόρφωσης του σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό συνεργατικό τραπεζικό ίδρυμα”, τόνισε ο ΓΔ της ΣΚΤ.

“Δεν είναι σύνηθες για ένα χρηματοοικονομικό οργανισμό να λαμβάνει τεχνική αλληλεγγύη, υποστήριξη και τεχνογνωσία από ένα άλλο χρηματοοικονομικό οργανισμό εκτός αν υπάρχει μετοχική σχέση”, ανέφερε, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι “στη συγκεκριμένη περίπτωση των Ευρωπαϊκών Συνεργατιστικών Τραπεζών, λόγω της σχέσης που έχουμε δημιουργήσει και του συνεργατιστικού μας χαρακτήρα, αυτό είναι δυνατό”.

Ο κ. Χατζηγιάννης τόνισε ότι “οι Ευρωπαίοι συνεργατιστές ήταν από παλιά πρόθυμοι να βοηθήσουν και αυτή τη στιγμή εμείς υλοποιούμε αυτή την πρόθεση τους ως μέρος της δηλωμένης μας πολιτικής και πρόθεσης για δημιουργία ενός σύγχρονου, μικρού, ευρωπαϊκού Συνεργατισμού στην Κύπρο”.

Coop Academy
Ανέφερε επίσης ότι οι δύο οργανισμοί έχουν κάτι αντίστοιχο σε επίπεδο εξειδικευμένης εκπαίδευσης για θέματα Συνεργατισμού, σημειώνοντας ότι "μέσω της Rabobank, έχουμε έρθει σε επαφή με πανεπιστήμιο στην Ολλανδία, που εξειδικεύεται σε θέματα αναλύσεων και θεμάτων συνεργατισμού, συμπεριλαμβανομένου θεμάτων εκπαίδευσης και διαχείρισης προσωπικού".

Η επαφή με το πανεπιστήμιο αυτό, σύμφωνα με κ. Χατζηγιάννη, γίνεται στο πλαίσιο της δημιουργίας από τον Συνεργατισμό μιας ακαδημίας, της Coop Academy, η οποία αποτελεί μια υπηρεσία που έχει δημιουργηθεί εντός του Συνεργατισμού με σκοπό να εκπαιδεύει το προσωπικό, προσθέτοντας ότι αυτή η ακαδημία/υπηρεσία του συνεργατισμού έχει τη δυνατότητα να συνάπτει διμερής σχέσης με πανεπιστήμια και άλλα εκπαιδευτικά κέντρα για επαγγελματίες.

Ανέφερε ότι η ακαδημία άρχισε να λειτουργεί την Άνοιξη του 2016 και “αναμένουμε ότι θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, συνάπτοντας συνεργασίες εντός και εκτός Κύπρου”. Η Coop Academy αποτελείται από πέντε πυλώνες: Εκπαίδευση κατά την εργασία, Συνεργασίες, Εσωτερική Εκπαίδευση, Εκπαίδευση από εξωτερικούς συνεργάτες και Ηλεκτρονική Εκπαίδευση.

Πρόσθεσε ότι όραμα της Coop Academy είναι η ανάδειξη της ακαδημίας συνεργατισμού σε φορέα μετατροπής του Συνεργατικού Πιστωτικού Τομέα σε οργανισμό μάθησης και σε ίδρυμα αναγνωρισμένου κύρους στον τομέα της τραπεζικής εκπαίδευσης με δυνατότητα παροχής ανεγνωρισμένων επαγγελματικών πιστοποιητικών, πτυχίων και τίτλων, μέσα από συνεργασίες και συνδέσεις με ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα και επαγγελματικά σώματα της Κύπρου και του εξωτερικού.

Ο κ. Χατζηγιάννης είπε ότι αποστολή της ακαδημίας είναι να επαυξάνουμε την αξία του ανθρώπινου κεφαλαίου του Συνεργατισμού μέσα από την εκπαίδευση και την έρευνα, σε ευθυγράμμιση με τις επιχειρησιακές στρατηγικές, δημιουργώντας υψηλού επιπέδου επαγγελματίες τραπεζικής,

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου