Sehnaoui: Πολύ κοντά στην εξαγορά της Τράπεζα Πειραιώς –Κύπρου

Υπό συνεχή μετεξέλιξη βρίσκεται το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου και πολύ σύντομα αναμένεται να αλλάξει άρδην με την κάθοδο ξένων επενδυτών στο νησί, ενώ διάφορες ζυμώσεις βρίσκονται εν εξελίξει για εξαγορές, συγχωνεύσεις και αναδιοργανώσεις.

 

Πολύ κοντά στην εξαγορά της Τράπεζας Πειραιώς Κύπρου βρίσκεται ξένος επενδυτής, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας «Σημερινή» και επισημαίνει πως αν και η διαδικασία των διαπραγματεύσεων βρίσκεται σε εξέλιξη με τις πλευρές να παίζουν τα δυνατά τους χαρτιά, προκειμένου να καταλήξουν  στην όσο το δυνατόν λειτουργικότερη συμφωνία, το νέο σχήμα έχει σχεδόν καταλήξει. 

Προσθέτει, επίσης, το ενδιαφέρον δεν προέρχεται από κάποιον οργανισμό, αλλά για Λιβανέζο επιχειρηματία με πείρα στον τραπεζικό κλάδο και καλή γνώση των δεδομένων που επικρατούν στην Κύπρο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Σημερινής, οι δύο πλευρές δεν έχουν καταλήξει ακόμα σε συμφωνία σε ότι αφορά τη διαμόρφωση των τελικών δεδομένων, ωστόσο σαφές προβάδισμα φέρεται να έχει ο Λιβανέζος επιχειρηματίας Maurice Sehnaoui ο οποίος κατέχει τη θέση του προέδρου του ΔΣ της USB Bank, διεκδικώντας την ίδια θέση και για το νέο σχήματ με την Πειραιώς. 

Με βάση τις εν λόγω εξελίξεις, αναφέρει το δημοσίευμα, θα πρέπει να θεωρείται εκτός παιχνιδιού ο πρώην CΕΟ της Barclays Bob Diamond, Atlas Merchant Capital.

Την ίδια ώρα, Eurobank Κύπρου και Ελληνική Τράπεζας της Ελλάδος στην Κύπρο βρίσκονται σε συζητήσεις με σκοπό της συγχώνευση τους, ενώ επενδυτικό ενδιαφέρον υπάρχει και για την Τράπεζα Αναπτύξεως.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ