Στα χέρια του Κρις Παύλου παραμένει η Laiki Legacy

Δεν θα αναλάβουν οι πιστωτές τη διαχείριση της πρώην Λαϊκής -τουλάχιστον στο παρόν στάδιο-, καθώς αναβλήθηκε η ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου μετά τις εκκλήσεις τόσο της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας (ΚΤ) Χρυστάλλας Γιωρκάτζη όσο και του Διαχειριστή Κρις Παύλου. ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ ζήτησαν την αναβολή της ψηφοφορίας ώστε να μελετήσουν καλύτερα το νομοσχέδιο και να σχεδιάσουν σωστά τα επόμενα βήματα. Μάλιστα, η απόφαση αυτή λήφθηκε σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων καθώς τα δύο μεγάλα κόμματα είχαν αρκετές επιφυλάξεις επί του νομοσχεδίου που κατατέθηκε.

Από 1η Ιανουαρίου ο έλεγχος της πρώην Λαϊκής θα διεξάγεται από την Πανευρωπαϊκή Αρχή Εξυγίανσης κι όχι από τις κυπριακές Αρχές. Τεχνοκράτες των Βρυξελλών σε συνεννόηση με την ΚΤ θα εποπτεύουν την πορεία εξυγίανσης της Laiki legacy. Αυτό ήθελαν να προλάβουν οι πιστωτές της πρώην Λαϊκής και πίεζαν ώστε να προλάβουν την αλλαγή της εποπτείας με στόχο η διαχείριση της Λαϊκής να περάσει στα χέρια τους πριν τη νέα χρονιά.

Σε μια άλλη εξέλιξη, το συμβόλαιο του Διαχειριστή Κρις Παύλου λήγει στις 31/12. Σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews, στις 21/12 το ΔΣ της ΚΤ θα συνεδριάσει και εκτός απροόπτου θα ανανεωθεί το συμβόλαιο του Διαχειριστή.

Σε δηλώσεις του στο InBusinessNews, ο διαχειριστής της πρώην Λαϊκής Κρις Παύλου, σημείωσε ότι οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών είναι επαγγελματίες και εφόσον μπει το νερό στο αυλάκι δεν θα υπάρξει πρόβλημα να αλλάξει χέρια η διαχείριση της Λαϊκής. «Έχω έρθει σε επαφή με τους τεχνοκράτες και δεν είναι αρνητικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Θα τρέξουν παράλληλες διαδικασίες και σε λιγότερο από έξι μήνες θα μπορούν οι πιστωτές να αναλάβουν τη διαχείριση της πρώην Λαϊκής. Στόχος μας θα παραμείνει η γρήγορη πώληση των assets».

Πάντως, ενώ οι σχέσεις των δύο πλευρών ήταν σε πλήρη αρμονία, ο ΣΥΚΑΛΑ ήρθε σε ολομέτωπη σύγκρουση με τον Διαχειριστή. Ο ΣΥΚΑΛΑ, διαμέσου του Προέδρου του Άδωνη Παπακωνσταντίνου, επέρριψε ευθύνες στον Διαχειριστή και τον κατηγόρησε για την αλλαγή στη στάση του. Μάλιστα, ο κ. Παπακωνσταντίνου, σε δηλώσεις του στο Τρίτο, αναρωτήθηκε τι είδους συμφέροντα εξυπηρετεί ο Διαχειριστής. Ο σύνδεσμος είναι δυσαρεστημένος καθώς για ακόμη μία φορά το θέμα της ανάληψης της διαχείρισης πήρε αναβολή, ενώ οι σχέσεις με το Διαχειριστή -τον μέχρι πρόσφατα συμμαχό τους- έχουν διαταραχθεί.

Δειτε Επισης

Νέα αύξηση τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια τον Μάρτιο
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά