Ελληνική: Προχωρεί με σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης

Ειδικό Σχέδιο Πρόωρης Αφυπηρέτησης, εξήγγειλε σήμερα η Ελληνική Τράπεζα. Το σχέδιο, διασφαλίζει το δικαίωμα πρόωρης αποχώρησης από τον όμιλο σε όσους το επιθυμούν. Απευθύνεται σε μόνιμα μέλη του προσωπικού και προβλέπει την καταβολή εφάπαξ αποζημίωσης. Για τις λεπτομέρειες ενημερώνει με΄σω ανακοίνωσής της η Ελληνική Τράπεζα.

Σύμφωνα με το Σχέδιο, η αποζημίωση θα λαμβάνει υπόψη τον τερματισμό της υπηρεσίας και την απώλεια καριέρας κάθε υπαλλήλου, ο οποίος θα επιλέξει να αποχωρήσει βάσει αυτού. Παράλληλα, η Ελληνική τονίζει: "Ο καθορισμός του ποσού της αποζημίωσης θα βασίζεται στο ύψος του μισθού (βασικός + ΑΤΑ πριν από οποιεσδήποτε κρατήσεις και εισφορές) και στα έτη υπηρεσίας. Το μέγιστο ποσό, που θα μπορεί να καταβληθεί σε υπάλληλο με υπηρεσία 30 ετών είναι μισθοί δύο ετών".

Η ανακοίνωση του Σχεδίου, έγινε στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης και αναδιαμόρφωσης του επιχειρηματικού μοντέλου της Τράπεζας.

Καταλήκτικά ο όμιλος τονίζει: "Η Ελληνική Τράπεζα ανασυντάσσεται και ακολουθεί μια νέα διαδρομή, που στόχο έχει να την οδηγήσει στην επίτευξη των στρατηγικών της επιδιώξεων και να τη διατηρήσει ως ισχυρό πυλώνα για την ανάκαμψη της οικονομίας".

Πληροφορίες του InBusinessNews αναφέρουν ότι το σχέδιο τρέχει για ένα μήνα, δηλαδή μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου, ενώ στην Ελληνική δεν έχει τεθεί στόχος για τον αριθμό που πρέπει να αποχωρήσει από τον όμιλο. Σημειώνεται ότι ο αριθμός του προσωπικού στην τράπεζα ανέρχεται σήμερα στα 1.400 άτομα.

Δειτε Επισης

Νέα αύξηση τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια τον Μάρτιο
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά