Κέρδη 28,4 εκ. ευρώ για Eurobank Cyprus

 Κέρδη 28,4εκ ευρώ παρουσιάζει η Eurobank Cyprus για το εννιάμηνο του 2015. Η τράπεζα διαθέτει χαμηλό δείκτη Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (NPE ratio στη βάση των νέων οδηγιών της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, ΕΑΤ) ο οποίος στις 30 Σεπτεμβρίου 2015 ανήλθε στο 6,7%.  

Τα καθαρά έσοδα από τόκους το εννεάμηνο του 2015 ανήλθαν στα 50,3εκ. ευρώ, στα ίδια επίπεδα με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, που αντικατοπτρίζει την επιτυχημένη διαχείριση των ρευστών διαθεσίμων σε συνδυασμό με τη μείωση του κόστους καταθέσεων και τη μείωση των δανειστικών επιτοκίων. 

Ταυτόχρονα, τα καθαρά έσοδα από προμήθειες, από συνήθεις τραπεζικές εργασίες, ανήλθαν στα ΕΥΡΩ 12,4εκ. σε σχέση με 7,7εκ. ευρώ για την αντίστοιχη περίοδο του 2014, παρουσιάζοντας αύξηση 60% και αποτυπώνουν, μεταξύ άλλων, την ηγετική παρουσία της Τράπεζας στους τομείς της Διαχείρισης Περιουσίας (Wealth Management) και των Κεφαλαιαγορών (Treasury).

Παράληλλα, η τράπεζα διαθέτει ισχυρό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας (Capital Adequacy Ratio) στο 27,7% και δείκτη κοινών μετοχών (CET1) στο 24,2% και ισχυρή πλεονάζουσα ρευστότητα με τις καταθέσεις να φτάνουν στα ΕΥΡΩ 2.900εκ. και το δείκτη δανείων προς καταθέσεις (εξαιρουμένων των δανείων που εξασφαλίζονται με μετρητά) να ανέρχεται στο 33%.

Όπως αναφέρει η τράπεζα, "τα επαναλαμβανόμενα θετικά αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι η Eurobank Κύπρου παρά τις σημαντικές προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια, κατάφερε να διαχειριστεί τις εξελίξεις και να κρατήσει ανεπηρέαστη την χρηματοοικονομική της ευρωστία και την ικανότητα της να παρουσιάζει σταθερή επαναλαμβανόμενη κερδοφορία αποδεικνύοντας τις στέρεες βάσεις στις οποίες λειτουργεί αλλά και την συντηρητική της προσέγγιση στην ανάληψη κινδύνων". 

"Οι θετικές εξελίξεις στην Κυπριακή οικονομία μαζί με τα ικανοποιητικά αποτελέσματα και την εύρωστη χρηματοοικονομική θέση της Τράπεζας, επιτρέπουν στην Eurobank Κύπρου να συνεχίσει να στηρίζει τις υγιείς επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, ώστε να συμβάλει και αυτή στη διατήρηση και περαιτέρω ενίσχυση του θετικού ρυθμού ανάπτυξης της Κυπριακής Οικονομίας", δήλωσε ο Μιχάλης Λούης, Διευθύνων Σύμβουλος, Eurobank Κύπρου.

Δειτε Επισης

Νέα αύξηση τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια τον Μάρτιο
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά