ΣΥΚΑΛΑ: Συναντήσεις για θέση στο ΔΣ Τρ. Κύπρου

INBusinessNews  08/10/2014 15:15
ΣΥΚΑΛΑ: Συναντήσεις για θέση στο ΔΣ Τρ. Κύπρου

ΣΥΚΑΛΑ: Συναντήσεις για θέση στο ΔΣ Τρ. Κύπρου

INBusinessNews  08/10/2014 15:15

Συναντήσεις ώστε να διασφαλίσει μία θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου θα έχει τις επόμενες μέρες ο Σύνδεσμος Καταθετών Λαϊκής όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση των ατόμων που θα στηρίξει ο συνδυασμός Ross-Tyrus Capital, αφήνει εκτός του Άδωνι Παπακωνσταντίνου που εκπροσωπούσε του κουρεμένους καταθέτες της Λαϊκής.

«Ο ΣΥΚΑΛΑ συμμετείχε στο μέχρι σήμερα Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου μέσω του Προέδρου του κου Άδωνι Παπακωνσταντίνου. Ο λόγος ήταν σαφώς το γεγονός ότι ο ΣΥΚΑΛΑ ως το μόνο οργανωμένο σύνολο καταθετών στην Κύπρο εκπροσωπεί τους κουρεμένους καταθέτες της Λαικής Τράπεζας οι οποίοι είναι και οι δικαιούχοι του συνόλου των περιουσιακών της στοιχείων. Ένα από αυτά τα περιουσιακά στοιχεία είναι και το ποσοστό που διατηρεί στην Τράπεζα Κύπρου και η συμμετοχή μας στις εργασίες της Τράπεζας Κύπρου είναι αυτονόητη αφού διασφαλίζει κατ’ ελάχιστον την ενημέρωση μας.

 
Στην νέα προτεινόμενη σύνθεση του Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου που προτάθηκε από τους νέους μετόχους, οι καταθέτες της Λαικής δεν εκπροσωπούνται από κανένα προτεινόμενο Διοικητικό Σύμβουλο. Αντί τούτου προτείνεται και η παύση του Υφιστάμενου Διοικητικού Συμβούλου που μας εκπροσωπεί μέχρι σήμερα.
 
Είναι σαφές ότι με βάση την νέα μετοχική δομή της Τράπεζας Κύπρου ομάδες μετόχων έχουν εδραιώσει πλειοψηφία ελέγχου της Τράπεζας. Ταυτόχρονα όμως είναι επίσης σαφές ότι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Τράπεζας Κύπρου συνεχίζει να είναι η Λαϊκή Τράπεζα με ποσοστό 9.6% και δικαιούχοι των μετοχών αυτών οι κουρεμένοι καταθέτες.
 
Κρίνουμε ότι τα εταιρικά θέσμια επιβάλλουν την συνέχιση συμμετοχής αντιπροσώπου των καταθετών στο Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου. Αυτό θα ήταν ευθυγραμμισμένο και με τη θέση της Κεντρικής Τράπεζας που έθεσε θέμα εκπροσώπησης όλων των ομάδων μετόχων στο ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου. Οτιδήποτε αντίθετο θα μπορούσε να εκληφθεί ως εχθρική στάση προς τον μεγαλύτερο μέτοχο της Τράπεζας Κύπρου.
 
Θα επιδιώξουμε επαφές με τους νέους μετόχους για να τους ενημερώσουμε για την παράλειψη αυτή η οποία σε κάθε περίπτωση πιστεύουμε ότι δεν εμπεριέχει οποιαδήποτε πρόθεση αποκλεισμού των καταθετών της Λαϊκής. Ταυτόχρονα θα επιδιώξουμε επαφές τόσο με την Κεντρική Τράπεζα όσο και με την Αρχή Εξυγίανσης για να τους καλέσουμε να ενεργήσουν εκ μέρους μας, ως θα έπρεπε να ενεργήσει ο μεγαλύτερος μέτοχος της Τράπεζας Κύπρου».

 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας